SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

El PDeCAT marca distàncies amb CDC i amb el cas del 3%

Encara que el jutge considera que són una continuïtat || Dos empresaris reconeixen donacions a les fundacions

El portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, conversa amb el ministre de l'Interior, Fernando Grande Marlaska.

El PSOE pacta amb el PDeCAT una moció que insta al diàleg dins de la lleiEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT va voler desvincular-se de la seua antecessora, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), davant del jutge de l’Audiència Nacional que investiga el cas del 3%, José de la Mata, assegurant que són partits completament diferents i que, de fet, els seus estatuts així ho demostren perquè el primer sí que defensa la independència, mentre que el segon, no.

A l’Audiència Nacional van anar Vicenç Mauri (president de Convergència) i Jordi Oliveras (responsable de Finances del PDeCAT), encara que cap dels dos està investigat en la causa, ja que la seua presència va ser de mera representació per informar sobre l’organització de cada partit i la seua estructura interna.

El jutge De la Mata considera que el PDeCAT només vol eludir responsabilitats penals

Segons informacions de fonts presents a la compareixença, la defensa del PDeCAT va reconèixer davant del magistrat que l’herència política que hi ha entre els dos partits és innegable, ja que part del nucli dur del PDeCAT procedia de Convergència. Tot i així, va insistir que molts dels que formaven part d’aquesta cúpula ja no hi són.

Tanmateix el jutge De la Mata no va opinar igual, ja que a la interlocutòria en la qual va imputar les dos formacions polítiques va definir el PDeCAT com un mer continuador de Convergència per eludir aquesta les conseqüències penals que pogués portar-li el suposat finançament il·legal. “La creació del PDeCAT es podria identificar amb una mera transformació, o fins i tot amb un simple canvi d’aparença, del partit que impulsa la seua creació, CDC, per eludir les responsabilitats penals en què hauria pogut incórrer”, explica.

D’altra banda, De la Mata va prendre declaració, en qualitat d’investigats, al president i el vicepresident del grup Ortiz, Juan Antonio Carpintero i Emilio Carpintero, respectivament, sobre les donacions realitzades a les fundacions sota sospita d’haver servit de tapadora. Els dos empresaris van reconèixer les donacions, però van assegurar que desconeixien per complet que les fundacions tinguessin relació amb cap partit polític.

tracking