SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

Borrell confirma la venda de bombes amb l'Aràbia Saudita

Assegura que són de precisió i no produeixen efectes col·laterals || Les protestes dels treballadors de la drassana Navantia cessen

Josep Borrell i María Dolores de Cospedal, ahir.

Josep Borrell i María Dolores de Cospedal, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, va confirmar ahir la venda de 400 bombes a l’Aràbia Saudita perquè no va trobar “cap raó” per prohibir-la. Borrell va afegir que aquest “armament és de precisió” guiat per làser, cosa que es tradueix en el fet que “no produeix efectes col·laterals en el sentit que cau on es vol amb una precisió extraordinària”, en al·lusió a la “por” que Margarita Robles, la ministra de Defensa, havia argumentat per fonamentar la seua decisió d’aturar la venda. Malgrat tot, Borrell va evitar polemitzar “en públic” sobre la decisió de Robles.

En aquest sentit, el ministeri de Defensa havia avançat que es cancel·laria aquesta venda i que es tornarien els 9,2 milions d’euros abonats per aquest material, de manera que deixa així sense efecte el contracte firmat entre Espanya i l’Aràbia Saudita el gener del 2015. Un contracte que va formalitzar el govern de Mariano Rajoy. Tanmateix, el Govern de Pedro Sánchez va precisar, després, que aquest contracte de venda d’armes estava en estudi, que no s’havia adoptat una decisió en ferm i que la cancel·lació era una mera declaració d’intencions per part de Defensa.

Meritxell Batet va afirmar que “el Govern té l’obligació de garantir els llocs de treball”

La decisió anunciada per Borrell va fer que els treballadors de Navantia paressin les protestes ahir mateix, hores després de la compareixença. La cancel·lació de la venda de les bombes podia haver posat en perill, al seu torn, el contracte de l’Aràbia Saudita per a la compra de cinc corbetes a l’empresa Navantia, una possibilitat davant de la qual en les últimes setmanes s’han succeït les protestes dels treballadors de les drassanes d’aquesta empresa a San Fernando. Les corbetes estan valorades en 8.100 milions d’euros i suposen una contractació de 6.000 nous treballadors per a l’empresa, de manera que generaria una gran millora econòmica entre els ciutadans de la localitat gaditana.

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, es va pronunciar dient que “el Govern té l’obligació de garantir els llocs de treball en una indústria capital”.

tracking