SEGRE

POLíTICA

Colau aclareix que la universitat no li va demanar res irregular i demana disculpes a l’UB

Colau aclareix que la universitat no li va demanar res irregular i demana disculpes a l'UB

Colau aclareix que la universitat no li va demanar res irregular i demana disculpes a l'UBEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest divendres disculpes per un possible malentès després d’afirmar ahir que una directiva d’una multinacional li va oferir acabar la carrera de Filosofia "fàcilment" quan va entrar en política, i ha assegurat que "ningú a la universitat no em va oferir res irregular".

En una entrevista a Catalunya Radio, Colau ha explicat que aquest matí, "després de veure el que s’havia generat a les xarxes socials" per aquestes declaracions, el primer que ha fet "ha estat trucar al rector de la Universitat de Barcelona (UB) per demanar-li disculpes per tot el soroll generat".

L’alcaldessa ha reiterat que l’"anècdota" que va explicar ahir "és certa", però ha reconegut que la va exposar en "un context desafortunat" i que no la va explicar prou bé perquè "si va generar qualsevol insinuació sobre la universitat, res més lluny de la meua intenció".

Colau ha volgut "deixar molt clar" que la conversa "va ser amb algú del sector privat que no sé exactament què m’estava proposant perquè de seguida vaig tallar la conversa", ha indicat avui.

Ha afegit que "ningú de la universitat no m’ha suggerit res  irregular", que té "plena confiança en la universitat pública" i que els seus estudis de Filosofia li han estat "molt útils en la vida".

Colau ha expressat que només té "paraules d’agraïment per a la universitat" i que tot el contacte que "he viscut amb la nostra universitat ha estat totalment rigorós", per la qual cosa ha reiterat les seues "disculpes al rector i a tota la comunitat universitària" si ha contribuït "a la confusió".

L’anècdota d’ahir "s’ha barrejat en un context en el qual hi ha implicada una universitat molt concreta", però jo "sol vaig parlar amb algú del sector privat", ha reiterat, per acabar afirmant que, en general, les persones "que són a prop del poder tenen les coses més fàcils".

tracking