SEGRE

El Govern exigeix a PP i Cs demanar perdó a Sánchez pel seu assetjament "indesitjable"

La portaveLa portaveu del Govern i ministra d'Educació, Isabel Celaá.u del Govern i ministra d'Educació, Isabel Celaá.

El Govern exigeix a PP i Cs demanar perdó a Sánchez pel seu assetjament "indesitjable"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha descartat aquest divendres que el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, hagi de comparèixer per un assumpte "indesitjable" com el de l’acusació de plagi de la seua tesi i ha defensat que, "amb la qualitat que la política ha de tenir, el que toca és que el PP i Cs ara li demanin perdó". Celaá ha denunciat que el president està sent "atacat per les forces de l’oposició" en una estratègia conjunta del PP i Cs en la qual l’"assetgen personalment" sobre temes que pertanyen al seu currículum, malgrat que aquest està "perfectament provat".

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres i gairebé al mateix temps que la tesi de Sánchez fos publicada a la plataforma Teseo, Celaá ha demanat, com va fer ahir el president, una "rectificació" als mitjans que l’acusen de plagi. "Un mitjà de qualitat accepta aquestes qüestions i jo crec que, si avui aquest mitjà diu que té 114 anys d’història valuosa, hauria d’estar a l’altura i rectificar quan s’ha equivocat", ha reclamat en referència, encara que sense citar-lo, al diari ABC. Ha dit també que el president Sánchez està "fort" i "ferm" i que té la "profunda convicció" de què els dubtes sobre la seua tesi electoral "ha estat un cas per muntar soroll" i "abatre" l’Executiu.

La informació publicada "res té a veure amb la veritat", ha dit Celaá, que ha cridat a "no convertir el nostre país en una postveritat" i a "entrar en el que és la veritable informació política". Sobre la petició de compareixença del PP i Cs, s’ha preguntat una vegada i una altra "per què hauria de comparèixer el president quan s’han donat absolutament totes les proves en relació amb una tesi ben configurada, presentada en temps i forma i que a més hem sotmès programes informàtics de comprovació de coincidències". "De què estem parlant d’un president o d’un doctorand?", s’ha queixat, convençuda que el fons de l’assumpte és que Sánchez "és un president que cal abatre pel mer fet que la dreta, amb una estratègia conjunta i atrevida, saltant-se els procediments i el Reglament del Congrés vol boicotejar el Govern".

Celaá ha recordat que Sánchez va llegir la seua tesi doctoral davant d’un tribunal de la universitat privada Camilo José Cela el novembre de 2012 i que aquesta es va inscriure en la plataforma Teseo segons la legislació vigent llavors, el que suposa que estava oberta a consulta a la pròpia universitat i que "mai no ha estat oculta".

Convençuda que el PP i Cs han "treballat amb una sola veu" en el que el Govern considera una operació d’assetjament del president, la ministra portaveu ha qualificat l’assumpte de "molt indesitjable", entre altres coses -ha dit- perquè és la primera vegada que Espanya té un president que és doctor. També ha criticat que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, "consentís" que el líder de Cs, Albert Rivera, utilitzés la seua pregunta a Sánchez sobre Catalunya, en la sessió de control del Congrés, per plantejar per sorpresa dubtes sobre la seua tesi.

tracking