SEGRE

POLÍTICA POLÈMIQUES

La tesi de Pedro Sánchez ja es pot consultar i el Govern exigeix “una disculpa” al president

El document passa les anàlisis de dos ‘softwares’ especialitzats en la detecció de plagis || La Moncloa dóna per tancada la polèmica per aquest cas i rebutja que el líder socialista comparegui al Congrés

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ahir a la roda de premsa a la Moncloa.

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ahir a la roda de premsa a la Moncloa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tesi doctoral del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, es pot consultar des d’ahir a TESEO, la base de dades de tesis doctorals del ministeri d’Educació. Després d’això, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, va exigir a PP i Ciutadans (Cs) unes “disculpes” per a Sánchez després d’haver iniciat i avivat la polèmica. Celaá va reivindicar, també, la “fortalesa” del govern i el seu “nivell de transparència com cap altre”.

Hores abans de la publicació de la tesi, la Moncloa va assegurar que el treball del president havia superat l’anàlisi dels softwares Turnitin i Plagscan per detectar plagis. En el cas del software Turnitin va obtenir un 13% i en el de PlagScan va xifrar un 0,96%, de manera que van assegurar que “hi ha un ampli consens en l’àmbit acadèmic al considerar que es tracta de percentatges normals, d’acord amb la normativa i els protocols de verificació”.

Malgrat la publicació de la tesi, el PP continua atacant Sánchez i sol·licita la seua dimissió com a president

Colau assegura que ha explicat una “anècdota certa”, però en un “context desafortunat”

D’aquesta manera, l’Executiu espanyol va donar per tancada la polèmica de Sánchez i la seua tesi i van rebutjar que aquest comparegués al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre el seu treball, una cosa que sí que exigeixen PP i Cs. Davant d’aquestes peticions, el mateix Sánchez els va acusar d’“unir-se en una campanya de desprestigi” i va lamentar que “els que governaven fa cent dies no han assumit que avui són oposició. Tots dos”. Sobre aquesta qüestió, Units Podem, Esquerra Republicana (ERC), PNB i el Grup Mixt, representat aquest mes pel PDeCAT a la Junta de Portaveus del Congrés, van preveure “salvar” el president espanyol, ja que veuen innecessària la seua compareixença després de publicar-se la tesi.

Malgrat tot, el PP va continuar atacant Sánchez dient que l’acusació de plagi “no s’ha esvaït” i exigint la seua dimissió, “igual que va fer la ja exministra Carmen Montón”.

tracking