SEGRE

EUROPA EL REPTE DE LA IMMIGRACIÓ

Luxemburg esclata contra Matteo Salvini i l’envia a “la merda”

Després de declarar el ministre italià “nosaltres no necessitem nous esclaus per substituir els fills que no tenim” || 343 immigrants rescatats ahir a Espanya

El ministre de l’Interior italià i líder de la Lliga, Matteo Salvini.

El ministre de l’Interior italià i líder de la Lliga, Matteo Salvini.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Exteriors de Luxemburg, Jean Asselborn, va enviar “a la merda” el responsable d’Interior italià, Matteo Salvini, després que aquest al·legués que el descens de la natalitat a Europa no justifica l’arribada de milers de migrants a Europa, i molt menys a Itàlia: “No necessitem tenir nous esclaus per substituir els fills que no tenim”, amb la qual cosa insinuava que el Luxemburg sí que ho necessita. Salvini, viceprimer ministre i líder de la Lliga, es va referir a aquesta qüestió durant una sessió a porta tancada sobre migracions i seguretat celebrada a Àustria, que aquest semestre ocupa la Presidència de torn de la Unió Europea. “He sentit algú dir que necessitem la immigració perquè la població està envellint. Crec que són coses completament diferents”, va afirmar Salvini durant el seu torn. En aquest sentit, el líder ultradretà va assegurar que la seua tasca és precisament “ajudar que els joves tornin a tenir fills”, i no servir-se de la joventut africana per “reemplaçar els europeus que ja no estan tenint fills”. “Potser a Luxemburg hi hagi aquesta necessitat, a Itàlia no fa falta ajudar que tinguem fills, no necessitem tenir nous esclaus per substituir els fills que no tenim”, va postil·lar Salvini.

Per la seua banda, efectius de Salvament Marítim i de la Guàrdia Civil van rescatar en la jornada d’ahir més de 343 persones que viatjaven en infraembarcacions i que han estat traslladades a diversos punts de les costes andaluses entre l’estret de Gibraltar i el mar d’Alborán.

Salvini assegura que no firmarà cap pacte fins que “el saldo de migrants per a Itàlia sigui zero”

“Estic parlant amb Alemanya per afinar l’acord. Però només el firmo si tenen bona voluntat. Alemanya ha d’ajudar a canviar l’operació Sofia”, va dir el polític a la premsa a Viena, al marge d’una conferència ministerial de la Unió Europea (UE) amb alguns països africans. “La meua firma no s’ha produït encara. El saldo de migrants per a Itàlia ha de ser zero, i l’acord ha de tenir l’enfocament en el futur i no en el passat. A més, necessitem reformar Dublín”, va assenyalar el ministre italià.

La normativa de Dublín estableix que un refugiat ha de demanar asil únicament al país on primer accedeix a la Unió Europea, i per la seua banda l’operació Sofia té com a objectiu neutralitzar les rutes marítimes dels traficants de persones al Mediterrani.

El Govern alemany va assegurar ahir en aquest sentit que ja ha arribat a un “acord polític” amb Itàlia, tot i que Salvini digui que encara no ha firmat cap document. Itàlia és un gran punt d’entrada per a la immigració il·legal provinent del nord de l’Àfrica.

Itàlia nega l’acord d’immigració amb BerlínEl ministre de l’Interior italià, Matteo Salvini, va assegurar ahir divendres que no firmarà cap acord bilateral en matèria migratòria amb Alemanya si Berlín no l’ajuda a reformar la normativa de Dublín i l’operació marítima europea Sofia.

tracking