SEGRE
Imatge d’una dona que trasllada efectes personals, ahir a les Filipines.

Imatge d’una dona que trasllada efectes personals, ahir a les Filipines.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ferotge tifó Mangkhut va deixar ahir almenys una desena de morts i desapareguts a l’espera d’un recompte fiable de danys i més possibles víctimes, ja que les regions que van patir el seu embat són àrees muntanyoses de difícil accés.

Des del govern nacional, el Centre de Reducció de Desastres (NDRRMC) va confirmar la mort de dos treballadores d’emergències a causa de lliscaments de terres provocats per fortes inundacions a la regió del nord de Cordillera. Hi ha una possible tercera víctima, ja que la policia va trobar el cadàver d’una nena d’entre 9 i 12 anys al riu Marikina, dins de l’àrea metropolitana de Manila, i intenten verificar si aquesta mort té a veure directament amb les inclemències del temps provocades pel tifó. Al balneari turístic de Baguio, es van registrar almenys cinc morts i cinc persones més estan desaparegudes.

Mangkhut ha vingut acompanyat de vents de més de dos-cents quilòmetres i fortes pluges i amb una potència destructora semblant a la de Haiyan, el novembre del 2013.

tracking