SEGRE

POLÍTICA UNIVERSITATS

Pedro Sánchez exigeix rectificar als mitjans que el van acusar de plagi

Envia un burofax en qualitat de ciutadà a ‘El Mundo’, ‘ABC’ i ‘OKdiario’|| Assegura que si no es retracten emprendrà accions “en defensa del seu honor”

El president del Govern, Pedro Sánchez.

El president del Govern, Pedro Sánchez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va remetre ahir un burofax a diversos mitjans de comunicació en el qual els exigeix que es retractin de les informacions publicades en l’última setmana sobre presumptes irregularitats a la seua tesi doctoral. En concret, Pedro Sánchez, en qualitat de ciutadà, es va dirigir als diaris ABC i El Mundo i al mitjà digital OKdiario.com. El diari ABC va publicar dijous en portada que Sánchez havia copiat paràgrafs sencers d’altres autors a la seua tesi, mentre que El Mundo va difondre divendres una informació que apuntava al tribunal que va qualificar el treball amb una nota de cum laude format per “afins i novells”. Per la seua part, OKdiario va indicar que un investigador del ministeri d’Indústria va ser el veritable autor de la pràctica totalitat del treball acadèmic de Sánchez.

En cas que no es retractin d’aquestes informacions, el també secretari general del PSOE va advertir que es reserva el dret a emprendre les accions legals que consideri. El president ja va advertir dijous passat, al publicar l’ABC que va plagiar la seua tesi, que emprendria accions legals en “defensa del seu honor i dignitat”, tret que existeixi rectificació de la informació publicada. Al burofax enviat a okdiario.com, publicat pel mateix mitjà, Sánchez diu reservar-se l’exercici “de les accions” que” li corresponguin “en Dret, incloses les del caràcter penal”.

Un tuit viral dóna a conèixer un error a la tesi de Pedro Sánchez: va confondre ‘bilions’ amb ‘mil milions’

En el seu text, el president assegura que la informació d’aquest mitjà sobre la seua tesi és “falsa, inexacta i incerta” i denuncia l’“atac injustificat” que aquestes manifestacions suposen per a ell i atempten contra el seu “prestigi professional, personal i social”. Els dubtes sobre presumptes irregularitats a la tesi doctoral de Pedro

Sánchez

i les exigències plantejades per l’oposició per facilitar l’accés a aquesta han portat el president a fer-la pública.

En un altre ordre de coses, ahir, gràcies a un tuit viral, es va conèixer un error en el text de Sánchez. El cap del Govern espanyol va confondre “bilions” amb “mil milions” a la pàgina 148 del document, parla sobre un programa d’Airbus per fabricar l’avió A-400M.

“És el millor sistema que tenim”El president de la Confederació de Rectors d’Universitats Espanyoles i rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, va considerar que “no és la millor opció que, en alguna mesura, els polítics estiguin posant la universitat enmig del debat polític”, per la qual cosa ha demanat “que es tingui més rigor, més prudència i més equanimitat”. Així mateix, va reivindicar el paper i el prestigi de les universitats espanyoles. D’altra banda, assegura que l’actual format és “el millor sistema universitari que hem tingut en la història d’Espanya, que és la que tenim ara, funciona molt bé” i assegura que el control de plagi dels treballs “és molt alt”.

tracking