SEGRE

POLÍTICA PROCÉS

Quim Torra assegura que “l’horitzó de llibertat català és molt a prop”

Critica a les xarxes “la manipulació contra l’independentisme” || Amics i familiars de Forcadell en demanen l’alliberament amb un concert solidari a Sabadell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar ahir que “l’horitzó de llibertat de Catalunya” és “molt a prop”. Ho va fer durant la inauguració d’una escola a Torrelles de Foix (Barcelona), on va afegir que “en un moment en què tenim al davant l’alba de l’horitzó de la llibertat”, és “important” que els catalans “ens arrelem a la nostra història i a la terra, que és d’on surt la força d’aquest país”. En aquest punt, va ressaltar que “m’agrada aquest país que sap d’on ve i on va. Un país que mira cap enrere, que és conscient de la seua història, que és la nostra, ni millor ni pitjor que qualsevol altra. Que sabem per tot el que hem hagut de passar i tot el que hem hagut de vèncer per arribar al punt en el qual ens trobem ara”. Així mateix, Torra va criticar a través de les xarxes socials la “manipulació contra l’independentisme” després que el director del Martin Luther King Research and Education Institute, Clayborne Carson, denunciés que la seua opinió sobre el conflicte català fos citada “erròniament” en una entrevista al diari El Confidencial. “Ja estem acostumats a la manipulació contra l’independentisme però la veritat sempre s’acaba imposant.”

En un altre ordre de coses, la plataforma Free Forcadell va reclamar ahir la llibertat de l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, amb un concert solidari a la seua ciutat, Sabadell.

Músics, amics i familiars van protagonitzar un acte en el qual l’alcalde de la localitat, Maties Serracant, va assegurar que “la llibertat de la Carme és també la nostra llibertat com a poble, i no serem lliures fins que la Carme estigui lliure”.

Així mateix, va defensar que l’expresidenta del Parlament “va exercir lliurement les seues funcions, les pròpies del Parlament, que és on s’ha de poder parlar de tot”.

Buch assegura que els Mossos “no trauran ni un llaç groc”? El conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va reclamar ahir deixar de posar a la picota el cos dels Mossos d’Esquadra, va negar que siguin una policia política i va avisar que “no trauran ni un llaç perquè no és competència dels Mossos treure llaços”. “Els Mossos no retiraran llaços grocs i, en el cas que un jutge obligui que als edificis públics s’hagin de retirar missatges polítics, reafirmarà una vegada més la sensació que no vivim en una societat democràtica.”

tracking