SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Un home mata la parella amb un bat de beisbol i després se suïcida

Els successos van passar al districte de Sants-Montjuïc, on la parella d’ancians convivia || Els Mossos d’Esquadra investiguen aquest nou assassinat masclista

Una comissaria dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra desmantellen una banda que robava en domicilis d'arreu de CatalunyaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una parella d’ancians de nacionalitat espanyola va ser trobada ahir sense vida al seu domicili del districte de Sants-Montjuïc, a Barcelona. L’home, de 81 anys, jeia mort al pis i la dona, de 71, també sense vida, presentava signes de violència. Per això els Mossos d’Esquadra conjecturen que es tracti d’un nou cas de violència masclista. Els primers indicis apunten que l’ancià va matar la seua parella a cops amb un bat de beisbol per després suïcidar-se prenent pastilles.

El servei de teleassistència va avisar la Guàrdia Urbana de Barcelona després de dur a terme unes comprovacions al domicili de la parella, amb la qual feia hores que no podien contactar. Per la seua part, els agents de la Guàrdia Urbana van alertar els Mossos d’Esquadra sobre la presència dels dos cadàvers en un domicili. Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra van anar al domicili i van confirmar la mort de la parella. El cas es troba sota secret de sumari.

En un altre ordre de coses, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, va lamentar ahir els fets i va reiterar la determinació del Govern català “en l’eradicació de la violència masclista a través d’una millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de violència de gènere i els seus fills”.

Balada va afegir que “els casos d’assassinat per violència masclista són l’expressió més brutal i extrema d’una violència molt més extensa, invisibilitzada i fins i tot naturalitzada que pateixen moltes dones en el seu dia a dia. Es tracta d’una violència que tothom ha de rebutjar i no permetre en cap cas ni en cap àmbit” i va insistir també que Catalunya ha “de poder garantir que les dones puguin disfrutar dels seus drets, de la seua vida i la seua total llibertat, sense cap tipus de violència masclista. L’únic camí per tal de poder garantir una Catalunya on la violència masclista sigui almenys una mica inimaginable és avançar en la igualtat efectiva de dones i homes dins la societat”.

D’altra banda, el nombre total de dones assassinades en mans de les seues parelles o exparelles ascendeix aquest any a Espanya a trenta-quatre i a vint els menors orfes.

La mare va denunciar el mateix divendres davant dels Mossos d’Esquadra a Sabadell que la seua exparella no li havia entregat el fill, del qual compartien custòdia. La policia francesa va trobar el vehicle amb els dos cossos dins. La investigació haurà de determinar les circumstàncies de les morts.

tracking