SEGRE

POLÍTICA POLÈMIQUES

Ábalos exigeix a Rivera una disculpa per dubtar de la tesi de Sánchez

Acusa PP i Ciutadans de “despullar les persones i entrar en el tema personal” || Descarta un avanç electoral i assegura que “tenim un suport immens”

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ahir a València.

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ahir a València.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va demanar ahir al líder de Cs, Albert Rivera, una “disculpa pública” i que “rectifiqui” pels dubtes que va sembrar sobre la tesi del president del Govern, Pedro Sánchez, mentre que al president del PP, Pablo Casado, del qual s’investiga judicialment el màster, li va recordar que “la porta la té oberta” i “pot sortir perfectament i demostrar que l’exemplaritat no troba obstacle quan arriba el PP”. A la seua intervenció a la Festa de la Rosa del PSPV, Ábalos va acusar PP i Ciutadans de “buscar despullar les persones i entrar en el tema personal”. “Ells combaten les polítiques eliminant les persones. Sona dur però és així i això és el que vam veure l’altre dia al Congrés i veiem una vegada i una altra quan als socialistes no se’ls critica per les seues polítiques, sinó als actors i les nostres maneres”, va reprovar.

Segons el seu parer, PP i Cs “van al dictat i al remolc del que els estan dient” perquè no tenen “ni projecte ni estratègia” i, per aquest motiu, no hi ha partits “que facin oposició”. En aquest sentit, va criticar que Rivera formulés una pregunta oral a Sánchez sobre la seua tesi, malgrat que no estava registrada a l’ordre del dia de la sessió, i la presidenta del Congrés, la popular Ana Pastor, o “per ignorància o complicitat” l’hi permetés.

El ministre assegura que la gent no vol eleccions “perquè abans cal resoldre problemes”

Paral·lelament, Ábalos va descartar un avanç de les eleccions generals perquè “la gent vol que, abans de convocar eleccions”, el Govern que presideix Pedro Sánchez treballi per “resoldre problemes” que els afecten. Va afirmar que l’Executiu central continuarà “complint la funció constitucional” i va precisar que ho farà atenent la “naturalesa socialista”, mentre va considerar que els que demanen eleccions, en al·lusió a PP i Ciutadans, “en el fons no les volen” i “estan preocupats” per si les guanyen els socialistes. “Avui tenim un suport immens, més del que reflecteixen les enquestes. M’ho diuen els mateixos de la dreta”, va concloure.

“Parlen dels colpistes i al més gran el deixen allà enterrat” Ábalos també va indicar ahir, davant les crítiques a l’exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos i a l’abstenció de PP i Cs la setmana passada al Congrés quan va tirar endavant aquesta iniciativa, que se censuri i parli “dels colpistes de Catalunya” mentre que “al colpista més gran el deixen allà enterrat”. Va comentar que la decisió de treure el dictador del Valle de los Caídos “significa posar fi a la glòria d’un dictador”. “A Espanya s’han de revisar les coses. De vegades s’està tolerant l’intolerable”, va exposar. També va qualificar de “vergonya” que tant PP com Cs s’abstinguessin en la votació d’exhumar Franco. “És una vergonya que dos forces polítiques s’abstinguin davant el dictador. Què els deuen haver explicat”, es va preguntar el ministre de Foment.

tracking