SEGRE

INTERNACIONAL TEMPORAL

Augmenten a 72 els morts per les tempestes als EUA i les Filipines

Una trentena d’ells són miners filipins que van morir per un corriment de terres || L’huracà Florence deixa nombroses riuades a les dos Carolines

Un poble filipí, completament destruït després del pas del supertifó Mangkhut.

Un poble filipí, completament destruït després del pas del supertifó Mangkhut.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 59 persones han mort com a conseqüència del pas del supertifó Mangkhut per les Filipines, una tempesta que ha vingut acompanyada de vents de més de dos-cents quilòmetres per hora i fortes pluges. Almenys trenta de les víctimes són miners morts després d’un corriment de terra que va tenir lloc al nord del país. El balanç oficial de víctimes proporcionat pel govern filipí situa en 29 el nombre de víctimes mortals, als quals caldria sumar els trenta miners. Altres fonts eleven encara més la xifra de víctimes mortals i les mateixes autoritats reconeixen que podria augmentar encara més a mesura que avancin les tasques de rescat. El Consell Nacional filipí de Control de Desastres va informar per la seua part que hi ha 270.388 persones afectades pel pas de la tempesta a trenta províncies. D’elles, 154.185 van ser acollides en centres d’evacuació. L’organisme va comptabilitzar a més la suspensió de les classes en 945 municipis i dels serveis municipals i d’altres nivells de govern en 228 municipis.

D’altra banda, el nombre de morts relacionats amb l’impacte de Florence sobre la costa sud-est dels Estats Units va augmentar ahir a 13, mentre el cicló continua debilitant-se i s’ha degradat al nivell de depressió tropical. Després que s’informés de la mort de cinc persones a causa del Florence divendres passat, quan el cicló va tocar terra com a huracà de categoria 1 a Carolina del Sud, dissabte la xifra va augmentar fins a tretze. D’aquestes noves vuit persones que han mort, tres d’ells van morir a causa d’una riuada que es va produir en una carretera a Carolina del Nord. Segons l’últim butlletí del Centre Nacional d’Huracans, Florence s’ha degradat a depressió tropical mentre avança cap a l’interior del país. El fenomen meteorològic es troba a uns 35 quilòmetres al sud-oest de Colúmbia, capital de Carolina del Sud, i es dirigeix cap a l’oest amb vents màxims de 55 quilòmetres per hora. Malgrat aquest progressiu debilitament a causa de l’allunyament de la costa, els experts van alertar que Florence continuarà deixant “riuades i grans desbordaments de rius” en una “proporció significativa” de Carolina del Nord i Carolina del Sud.

tracking