SEGRE

França suprimirà 1.800 places de funcionaris d'Educació el 2019

La mesura afectarà exclusivament l’ensenyament secundari i els serveis administratius

EEl ministre francès d'Educació, Jean-Michel Blanquer.l ministre francès d'Educació, Jean-Michel Blanquer.

França suprimirà 1.800 places de funcionaris d'Educació el 2019EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern francès ha avançat aquest dilluns que el 2019 suprimirà 1.800 places de funcionaris en Educació, una retallada equivalent al 0,2% dels llocs de treball en aquest ministeri, el pressupost de la qual, tanmateix, s’incrementarà un 1,7%. El ministre d’educació, Jean-Michel Blanquer, va detallar en una entrevista concedida al diari "Le Figaro" que la mesura afectarà exclusivament l’ensenyament secundari i els serveis administratius.

L’Executiu francès ja havia avançat que al llarg de l’any que ve anava a reduir un total de 4.500 llocs en la funció pública i que per al conjunt del mandat preveu uns 50.000. Per compensar la supressió avançada avui en Educació, els caps dels centres escolars podran imposar hores extra als educadors, que seran exemptes de cotitzacions salarials, per la qual cosa seran més rendibles.

Els sindicats han estimat avui que aquestes retallades remunten al "període negre" dels anys del mandat del conservador Nicolas Sarkozy, quan entre 2008 i 2012 es van eliminar uns 80.000 llocs a l’Educació, on Blanquer exercia en aquell moment com a director general d’Ensenyament Escolar.

El ministre ha afegit avui que el pressupost de la seua cartera s’elevarà en 850 milions l’any que ve, un 1,7 % més que en l’actualitat i que segons va destacar és "un dels augments més importants al si de l’Estat".

tracking