SEGRE

Un miler de mossos protesten davant d'Interior per exigir més mitjans i salari

Els manifestants han tallat al trànsit a un dels carrils del passeig de Sant Joan i el tram del carrer Diputación

La protesta de mossos d'esquadra a Barcelona

Un miler de mossos protesten davant d'Interior per exigir més mitjans i salariEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un miler de mossos d’esquadra s’ha concentrat aquest matí a Barcelona a les portes del departament d’Interior per protestar per la falta d’efectius i exigir millores salarials per al cos, coincidint amb la reunió del Consell de la Policía, al qual assisteix el conseller, Miquel Buch. Els agents, convocats pel moviment Mossos S.O.S, han envoltat els carrers d’accés al departament d’Interior, situat al passeig de Sant Joan, vestits de paisà i amb les samarretes de color negre que simbolitzen les seues reivindicacions.

Rere una pancarta amb el lema "Pels nostres diners i la nostra dignitat", els manifestants han tallat al trànsit un dels carrils del passeig de Sant Joan i el tram del carrer Diputación on es troba l’entrada principal a la seu de la Consellería d’Interior. A més de tirar petards, els agents fan sonar xiulets mentre esbronquen i reben a crits de "fora, fora" als responsables del Departament d’Interior a la seua arribada a la consellería. Amb aquesta mobilització, Mossos S.O.S pretén cridar l’atenció sobre la falta d’efectius al cos, el que al seu parer està provocant un augment dels delictes a Catalunya.

Segons els convocants de la protesta, en set anys la policia catalana no ha incorporat nous agents, la qual cosa ha provocat una sobrecàrrega de treball a moltes comissaries, ni el Departament està complint l’acord de 2008 que equiparava el sou dels mossos d’esquadra al d’altres cossos com el de Bombers.

Els agents alerten a més que la Generalitat manté un deute de 4,4 milions d’euros amb els agents pel dispositiu ÀGORA, l’operació antiterrorista desplegada l’any passat coincidint amb el referèndum de l’1-O que, segons els policies, els va obligar a fer torns de dotze hores durant més d’un mes.

El moviment reclama a més el compliment de l’acord de 2008 pel qual s’equiparava el sou de mosso d’esquadra al d’altres cossos, com el de Bomberos, ja que, segons Mossos S.O.S., aquest acord es ve ignorant "sistemàticament" any rere any, ja que el salari dels agents és un 10 % menor.

En declaracions a la premsa, un portaveu d’aquest moviment que no ha volgut facilitar el seu nom ha afirmat que la protesta d’avui suposa el "tret de sortida" amb el que els agents de la policia catalana volen "amb dir n’hi ha prou" després d’haver arribat a una "situació límit". "Volem garantir la seguretat ciutadana de Catalunya i recuperar els nostres drets. Esperem que la consellería i la direcció general hagin entès el missatge", ha afegit el portaveu.

tracking