SEGRE

Aznar a Iglesias: "Em sembla un perill per a les llibertats i la democràcia"

L'expresident del Govern José María Aznar ha tornat avui al Congrés, catorze anys després d'abandonar l'Executiu, per comparèixer davant de la Comissió d'Investigació sobre el finançament del PP.

Aznar a Iglesias: "Em sembla un perill per a les llibertats i la democràcia"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern José María Aznar ha mostrat aquest dimarts la seua animadversió pel secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, de qui ha dit que li sembla "un perill per a les llibertats i la democràcia" i no li impressiona el seu "populisme". Aznar, que ha comparegut davant de la comissió parlamentària que investiga el suposat finançament irregular del PP, ha mantingut un agre intercanvi de declaracions amb el líder de Podemos.

"La meua simpatia per vostè és perfectament descriptible: em sembla un perill per a les llibertats i la democràcia a Espanya i ho demostra tots els dies", li ha dit després que Iglesias hagi posat en dubte que no conegués l’empresari Francisco Correa quan, segons ha afegit, aquest va pagar despeses del casament de la filla d’Aznar.

Segons l’opinió de l’excap de l’Executiu, Iglesias no és "ni un senyor fiable ni un senyor que respecti la veritat" i li ha assegurat que el seu populisme no la impressiona "ni gaire ni poc". "No m’impressiona", ha recalcat. Li ha criticat que s’hagi ficat en "assumptes personals", com el casament de la seua filla, i li ha desitjat que les seues dificultats al terreny familiar es resolguin de la millor forma possible. "Sé que vostè, familiarment, ha passat per uns moments molt difícils i li desitjo tot el millor, que pugui superar per bé tots aquests moments", ha afirmat.

"Jo també li desitjo en el personal el millor per a vostè", li ha contestat Iglesias, per a qui la compareixença d’avui davant la comissió d’investigació ha demostrat que Aznar és "el màxim responsable polític de la corrupció del PP". Iglesias li ha recordat en diverses ocasions l’obligació dels compareixents de dir la veritat, a la qual cosa l’expresident del Govern ha respost que al líder de Podemos no li importa "res" la veritat. "Ha dit que el senyor Zaplana està condemnat per delictes de blanqueig. Això és mentida", li ha etzibat Aznar, que li ha demanat que "ja que vol ser una persona respectable tingui el mínim respecte per les coses i per les persones".

tracking