SEGRE
Aznar arriba

Aznar nega la caixa B al PPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del Govern José María Aznar ha negat aquest dimarts de forma taxativa que hi hagi una existit una caixa B al PP o que hagi ordenat pagaments il·legals a dirigents del partit amb càrrec a aquests fons. En la seua compareixença al Congrés davant de la Comissió d’Investigació sobre el suposat finançament il·legal del PP, Aznar ha desmentit, a preguntes del portaveu del PSOE, Rafael Simancas, que autoritzés la caixa B al seu partit.

"Mentre vostè no demostri la seua existència i no està demostrada la seua existència, jo dic que no hi ha cap caixa B al PP, ho afirmo", ha conclòs.

Aznar ha reconegut, això sí, que hi ha pogut haver "persones" al partit que han comès actes il·legals, però això no significa que el PP sigui una organització delictiva en el seu conjunt.

L’expresident del PP també ha negat que hi hagi proves d’adjudicacions il·legals en el seu partit, més enllà de les dos detectades en la sentència del cas Gürtel i que afecten dos municipis de Madrid. "Dir que jo he ordenat pagaments és anar massa lluny, fins i tot per a vostè", ha avisat Aznar, que ha alertat Simancas que per aquest camí va "molt malament" perquè la "frustració" només genera "melancolia".

En la seua rèplica, Simancas li ha demanat respecte al Congrés i que es deixi de "facècies" i reconegui que ha estat durant 14 anys president d’un partit "sistèmicament corrupte". "No només hi ha proves sinó sentències", ha subratllat.

tracking