SEGRE

Colpista o pocavergonya, apel·latius del "cara a cara" entre Aznar i Rufián

El diputat d'ERC Gabriel Rufián

Colpista o pocavergonya, apel·latius del "cara a cara" entre Aznar i RufiánEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El duríssim "cara a cara" entre l’expresident del Govern José María Aznar i el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, a la Comissió d’Investigació sobre el suposat finançament il·legal del PP, ha estat escatxigat de durs encreuaments de retrets, amb acusacions de "colpista" o de no tenir vergonya.

La intervenció de Rufián en l’interrogatori a Aznar ha començat acusant l’expresident del Govern de defensar la intervenció a l’Iraq com a "senyor de la guerra" i de no tenir "vergonya" per ser el president d’un partit amb desenes de càrrecs condemnats per corrupció. "No té vergonya, defensa un partit fundat per colpistes de l’any 36", ha denunciat Rufián, exhibint una samarreta en memòria de la càmera José Couso, assassinat a l’Iraq. Ha evocat Rufián el casament de la filla d’Aznar a El Escorial, a la qual van assistir polítics implicats en casos de corrupció i els mateixos capitostos de la trama Gürtel, començant per Francisco Correa. "Això no era un casament, sinó un càrtel", ha ironitzat el portaveu d’ERC, que ha retret a Aznar que se "solidaritzi" amb Eduardo Zaplana, a la presó malalt de leucèmia. Li ha contestat Aznar, que ha lamentat l’"histrionisme" de Rufián per intentar ser el protagonista de la comissió i en els mitjans de comunicació per mitjà de "frases tavernàries" que no mereixen "ni el més mínim dels seus menyspreus" per la seua "falta de vergonya".

En un "cara a cara" amb constants interrupcions, i que ha tret de polleguera al president de la Comissió, el diputat de NC Pedro Quevedo, i als diputats del PP, que han protestat sonorament, Aznar ha retret a Rufián que sigui el representant d’un partit colpista "que vol destruir l’ordre constitucional" i amb persones a la presó acusades de rebel·lió i sedició. Un partit, com ERC -ha afegit Aznar- que dóna suport al Govern del PSOE, "que ven munició de precisió" a l’Aràbia Saudita.

L’expresident del Govern ha aprofitat per advertir el Govern de Pedro Sánchez que aquest tipus d’"errors" en política exterior "es paguen de manera molt dura" i convé tenir-los en compte abans d’arribar als càrrecs. I sobre les acusacions de Rufián que Aznar va presidir un partit fundat per "colpistes", l’expresident del Govern s’ha remuntat a l’any 1934, any en què ERC -ha dit- també va participar en un cop contra el Govern legítim de la República. "Ara han volgut donar un altre cop i té els seus principals dirigents a presó, acusats de rebel·lió i sedició", ha denunciat.

tracking