SEGRE

CRISI MIGRACIÓ

Marxa de vora 1.500 ultres contra l'arribada de migrants a Alemanya

Atacs a refugiats afganesos i somalis a l’est del país

Ultradretans manifestant-se a Kötchen diumenge.

Ultradretans manifestant-se a Kötchen diumenge.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 1.400 ultradretans van desfilar pels carrers de la ciutat alemanya de Kötchen, a l’est del país, diumenge per protestar contra la política migratòria del Govern d’Angela Merkel. Els concentrats van llançar proclames com “el patriotisme no és un crim” i “senyora Merkel, ha d’anar-se’n”, en una manifestació que, segons la policia, es va desenvolupar sense incidents.

Tanmateix, al land de Saxònia-Anhalt, en el qual es troba Kötchen, dos homes de nacionalitat germànica van colpejar un grup de migrants afganesos dissabte a la nit. En l’aldarull, que va tenir lloc a la localitat de Hasselfelde, un adolescent de 17 anys va resultar ferit lleu. Hores després, diumenge al matí, tres sol·licitants d’asil procedents de Somàlia van ser atacats per cinc alemanys a Halberstadt, a 30 quilòmetres de Hasselfelde.

Investiguen com a atac antisemita l’agressió de dos homes “mediterranis” a un jove jueu a Frankfurt

A més, la policia germànica ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l’atac a un jove jueu de 20 anys el 7 de setembre passat a Frankfurt. “Basant-nos en les declaracions de la víctima assumim que es tracta d’un atac antisemita”, va informar una portaveu del cos policial.

Segons el rotatiu Bild, dos homes d’aspecte “mediterrani” es van acarnissar amb la víctima. L’agressió va tenir lloc després que els tres entaulessin una conversa amistosa, quan la víctima va dir que era jueu i “mig israelià”.

tracking