SEGRE

Un mort i onze ferits en un ensorrament a les obres de l'hotel Ritz de Madrid

Un mort i onze ferits en un ensorrament a les obres de l'hotel Ritz de Madrid

Un mort i onze ferits en un ensorrament a les obres de l'hotel Ritz de MadridEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una persona ha mort i unes altres onze han resultat ferides, dos d’elles greus, en esfondrar-se cinc forjats a les obres de rehabilitació de l’hotel Ritz, segons han confirmat a Efe fonts municipals i de la Comunitat de Madrid. Els Bombers de l’Ajuntament encara treballen a l’interior de l’edifici del succés per rescatar el cos de la víctima mortal. Dels onze ferits, cinc han estat donats d’alta al lloc del succés, i els altres sis han estat traslladats a diversos hospitals.

Els dos ferits greus han quedat ingressats a l’Hospital 12 d’Octubre i al Gregorio Marañón amb politraumatismes.

Segons ha detallat en declaracions als periodistes Eugenio Amores, cap de bombers de l’Ajuntament de Madrid, s’han esfondrat un total de cinc forjats del Ritz i tota la runa ha quedat acumulada en la primera planta.

El dispositiu d’emergències s’ha centrat des del primer moment en rescatar les víctimes atrapades a l’interior de l’hotel, pel qual en primer lloc s’ha fet un recompte i s’ha comprovat que quatre persones havien quedat atrapades. En primer lloc s’ha rescatat una persona, i després se n’ha localitzat unes altres dos que han pogut ser tretes amb vida i una quarta víctima, que ha mort. Amores ha explicat que els crits de les persones atrapades entre la runa els han permès localitzar l’àrea en la qual havien de buscar. Segons el cap dels bombers és "massa aviat" per conèixer les causes d’aquest ensorrament, que investiga la Policia Judicial de la Policia Nacional.

El regidor de Salut, Seguretat i Emergències de l’Ajuntament de Madrid, Javier Barbero, ha explicat que ara tots els esforços se centren a intentar rescatar el cos del mort. Barbero ha assenyalat que la intervenció ha estat "enormement ràpida" i que s’ha posat en marxa immediatament el procediment d’incidents complexos de l’Àrea de Seguretat del Consistori, que implica la tasca coordinada de bombers, Samur-Protecció Civil i Policia. Ha destacat el treball dels professionals que ha pogut veure "in situ". L’edil ha ofert el suport del Samur-Protecció Civil i del Samur Social tant als ferits que ho puguin necessitar com als familiars.

tracking