SEGRE

POLÍTICA

Educació rebutja l'informe sobre un possible adoctrinament als llibres de text de Catalunya

Malgrat les crítiques de Cs i inspectors

La ministra Isabel Celaá després del Consell de Ministres.

La ministra Isabel Celaá després del Consell de Ministres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri d’Educació ha insistit avui en arxivar "per falta de rigor" l’informe de l’Alta Inspecció sobre un possible adoctrinament als llibres de text, en especial en els de Catalunya, malgrat la petició de Ciutadans perquè es publiqui i dels inspectors perquè es completi.

"És distracció, falta de rigor o simplement mala fe?" que sobre un mateix llibre el document de l’Alta Inspecció digui que es parla de la Constitució i després més a baix s’al·legui el contrari, s’ha estat preguntat la ministra per argumentar les seues crítiques a aquest document, encarregat pel seu antecessor, Íñigo Méndez de Vigo. Ho ha dit Celaá a preguntes de Ciudadanos durant el ple del Congrés, on ha recordat que Méndez de Vigo tampoc no ho va fer públic "probablement per la mateixa raó".

La ministra ha criticat que el portaveu de Cs, Juan Carlos Girauta, l’acusi d’abandó de funcions sobre aquest tema i li ha recordat que el procediment davant d’una possible irregularitat en el contingut d’un llibre de text és la denúncia davant dels tribunals ordinaris ja que la Constitució prohibeix la censura prèvia.

Ha recalcament que fa anys es va eliminar igualment que Educació revisés de forma prèvia els llibres.

La formació taronja ha afirmat que tant Celaá com Méndez de Vigo han estat "negligents" en aquest assumpte i ha criticat que es tingui "raquítica i desnodrida" a l’Alta Inspecció. El secretari d’Estat d’Educació, Alejandro Tiana, també s’ha referit avui a l’informe de l’Alta Inspecció assegurant que el Ministeri no li donarà"més voltes".

Caldria preguntar a l’anterior Govern per què no ho va assumir i no ho va fer públic "quan van ser ells els que ho van encarregar"; "alguna cosa van haver de veure, encara que no m'ho han dit, que no els va satisfer", ha opinat el número dos del Ministeri.

Per la seua part, el president de la Unió Sindical d’Inspectors d’Educació (USIE), Jesús Marrodán, ha dit a Efe que Celaá hauria de manar completar l’informe si creu que té "carències" o "deficiències", nomenant per a això una comissió o algú que les repari. Amb un estudi acabat el Ministeri podria donar resposta així a les queixes que ho van provocar i "no deixar les coses a mitges", ha argumentat Marrodán.

El sindicat AMES ha sostingut per la seva banda que Méndez de Vigo "va ignorar i va ocultar" aquest estudi de l’Alta Inspecció i ha sol·licitat a Celaá que prengui "les mesures indispensables" per dissipar qualsevol dubte sobre la independència de la seua gestió "respecte a altres forces polítiques interessades en què res no canviï als llibres de text dels nostres nens i adolescents". Segons AMES, el curs ha començat a Catalunya "amb els mateixos llibres de text" i, per això, "l’adoctrinament polític partidista" en aquesta comunitat "segueix amb la mateixa o major intensitat".

tracking