SEGRE

POLÈMICA MÀSTER

La líder de Ciutadans a Barcelona infla el currículum

Carina Mejías diu que té un màster i un postgrau inexistents || Comuns demanen dimissió o cessament per falta d’“honradesa”

La presidenta de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías.

La presidenta de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica entorn dels màsters i estudis postobligatoris segueix. La presidenta del grup municipal de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, infla el seu currículum amb un màster i un postgrau inexistents. Segons va revelar Eldiario.es, es tracta d’estudis menors de cinc i tres crèdits respectivament. Aquesta informació transcendeix després que s’hagi situat al punt de mira el currículum del portaveu econòmic de Ciutadans, Toni Roldán, i del mateix líder del partit, Albert Rivera.

A la biografia de Mejías a la pàgina web de l’ajuntament de Barcelona, consta que ha cursat un màster en dret concursal a la Universitat de Vic i, segons el mitjà digital, la universitat mai ha impartit un màster amb aquest nom, sinó que es tracta d’un curs sobre administració concursal de només cinc crèdits. Tanmateix, un màster universitari consta de seixanta o més crèdits. Així mateix, la biografia recull que Mejías ha estudiat un postgrau en Dret de Fundacions a la Universitat Internacional de Catalunya i és un seminari de tres crèdits que va cursar l’any 2009, segons Eldiario.es.

PSOE, Units Podem, ERC, PDeCAT i PNB, contraris que Sánchez vagi al Congrés

La líder de Ciutadans a Barcelona va justificar com un “error terminològic” que al seu currículum vitae del web municipal constés un màster d’Administració Concursal a la Universitat de Vic. Ahir al matí, el grup municipal ja va informar que els errors havien estat corregits.

La nova presidenta de grup de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, va acusar Mejías de falsificar el currículum, i va demanar la seua dimissió o que la líder del partit a Catalunya la cessi perquè “no sembla que hagi actuat amb honradesa”.

Per una altra banda, el PSOE i els seus socis a la moció de censura contra Rajoy (Units Podem, ERC, PDeCAT i PNB) es van mostrar ahir contraris al fet que el president Pedro Sánchez comparegui al Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre la seua tesi doctoral. El Partit Popular va acusar Units Podem, els independentistes catalans i els nacionalistes bascos de ser “esclaus” de la moció de censura que va aixecar Sánchez.

tracking