SEGRE

POLÍTICA RELACIONS

Corea del Nord pacta l'inici del desarmament nuclear

Continua millorant la relació amb el sud

Kim Jong-un (d) dóna la mà al president sud-coreà, Moon Jae-in (e).

Kim Jong-un (d) dóna la mà al president sud-coreà, Moon Jae-in (e).EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El dirigent de Corea del Nord, Kim Jong-un, i el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, van segellar ahir compromisos per seguir avançant en l’històric atansament entre els dos països veïns i que va des de l’àmbit armamentístic i nuclear, com per exemple el tancament de la principal base d’assaig de míssils nord-coreana, fins a l’esportiu, amb una possible candidatura conjunta per als Jocs Olímpics del 2032.

La càlida rebuda que Kim li va brindar aquest dimarts a Moon va servir de preludi d’una cimera en què tot van ser gestos i bones paraules, però també compromisos. “Per primera vegada, el Sud i el Nord han discutit mesures per a la desnuclearització” de la península, va destacar el mandatari sud-coreà, durant una roda de premsa conjunta.

Pyongyang es va mostrar disposat a “tancar permanentment” una de les instal·lacions que més polèmiques ha generat durant aquests últims anys, la de Dongchang-ri, des d’on s’han provat i llançat míssils. D’altra banda, els Estats Units van confirmar ahir que tornen a incloure Corea del Nord a la llista de “patrocinadors del terrorisme”, una decisió que implica noves sancions a la venda d’armes i en ajuts econòmics.

tracking