SEGRE

POLíTICA

Puigdemont crida als catalans a "plantar-se" i mobilitzar-se amb "serenitat"

Puigdemont crida als catalans a

Puigdemont crida als catalans a "plantar-se" i mobilitzar-se amb "serenitat"EFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident català Carles Puigdemont ha fet avui una crida als catalans a "plantar-se davant de la "repressió i l’autoritarisme" i a estar "mobilitzats i decidits" per "defensar al carrer les llibertats fonamentals", però "mantenint la serenitat i el compromís de la no-violència".

Així ho ha assegurat en un vídeo a través de Twitter, coincidint que avui es compleix un any de la mobilització davant la seu de la conselleria d’Economia -en plena operació policial per frenar el referèndum unilateral convocat per a l’1-O- i que va motivar posteriorment l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

"Davant de la repressió i l’autoritarisme ens hem de plantar. La república catalana no depèn d’un grup de jutges fanàtics, sinó de ciutadans dignes i apoderats. Us necessitem més que mai: mobilitzats i decidits. La república està a les nostres mans", ha escrit en el seu missatge juntament amb el vídeo.

Ja en la seua intervenció gravada, Puigdemont ha fet una crida a la ciutadania a estar "mobilitzada i decidida", a més de "disposada a defensar al carrer les llibertats fonamentals d’una societat democràtica i de la manera que hem après a fer-ho: resistint les provocacions, mantenint la serenitat i el compromís de la no-violència."

"Avui fa un any vam aprendre dos coses que el pas del temps ha confirmat: que l’Estat es nega a fer servir la política per resoldre un conflicte polític i que s’ho fia tot a l’acció de policies, jutges i fiscals", ha lamentat.

El 20 de setembre de fa un any, ha recordat, "sortim al carrer d’una manera serena, no-violenta i, alhora, determinada, perquè sabíem que ens hem de plantar davant de la repressió i l’autoritarisme".

"Haver-nos plantat ens ha costat sofriment i angoixa", ha dit Puigdemont, que ha afegit que això "els ha permès arribar lluny, ensenyar les credencials de la república catalana al món i desemmascarar el gran engany històric de la Transició".

Per això, aquest dia, ha volgut "renovar el compromís amb la república catalana, amb la resistència no-violenta, amb la radicalitat democràtica i amb la dignitat de les nostres institucions, que no poden ni han de ser objecte de cap cessió davant dels que, senzillament, ens volen liquidats, empresonats i exiliats".

Puigdemont ha al·ludit a la informació publicada pels digitals eldiario.es i El Món, segons la qual membres de la magistratura, en correus corporatius posteriors a l’1-O, comparen la situació a Catalunya amb el nazisme, es mostren crítics amb el Govern i donen vives el rei i els cossos de seguretat de l’Estat.

Uns correus que, per a Puigdemont, "són la prova seriosa de l’obsessió ideològica que inspira la repressió que va començar fa un any" i "han demostrat que hi ha una persecució política i no hi ha les garanties de rebre un judici just".

"La república catalana no depèn d’un grup de jutges fanàtics, ni de política que pega a gent pacífica, ni de grups violents que arrenquen llaços grocs de nit. Depèn de ciutadans que van a cara descoberta, dignes, apoderats i capaços de defensar el que faci falta sense cap gest de violència. És el que van fer Jordi Sànchez i Jordi Cuixart", ha dit Puigdemont.

tracking