SEGRE

POLÍTICA EUROPA

Europa, incapaç de trobar una solució als fluxos migratoris

Tot i que sí que es posen d’acord que cal millorar les relacions amb Àfrica || Luxemburg opina que fa “fàstic” que hi hagi qui vulgui pagar per no acollir

Efectius de la Creu Roja atenent a Motril diversos immigrants.

Efectius de la Creu Roja atenent a Motril diversos immigrants.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els líders de la Unió Europea van constatar que persisteixen les diferències en matèria de la gestió interna de la migració en un sopar de treball que van mantenir aquest dimecres passat, segons van informar fonts comunitàries. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va lamentar la falta d’avanços “significatius” en matèria de migració durant el sopar de treball de líders de la UE, però es va mostrar “optimista” de cara a un acord sobre el reforç del cos europeu de fronteres a finals d’any.

“Sobre migració, no vam tenir cap progrés significatiu però sóc optimista de cara que hi hagi un acord sobre la proposta de la Comissió sobre la Guàrdia Europea de Fronteres i Costes (antiga Frontex) per protegir les nostres fronteres a finals d’aquest any”, va manifestar. El cap de l’Executiu comunitari va fer aquestes declaracions a l’arribar a la cimera informal de caps d’estat i de Govern de la UE que va tenir lloc ahir a Salzburg (Àustria). Els líders europeus van debatre com millorar la protecció de les fronteres externes del bloc comunitari després d’haver discutit dimecres la dimensió interna de la migració.

Segons van explicar fonts comunitàries, “persisteixen les diferències” entre els socis europeus en aquesta qüestió, encara que sí que hi ha acord sobre la necessitat d’enfortir la cooperació amb tercers països, com Egipte, per frenar el flux migratori cap a Europa. El primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, va afirmar que li fa “fàstic” la possibilitat de tan sols debatre que els estats membres que no vulguin assumir la seua part de la càrrega en l’acollida d’immigrants paguin una compensació a canvi de reduir el nombre de persones per rebre al seu territori.

“Em fan fàstic tals discussions. Parlem d’éssers humans, no de catifes o mercaderies”, va afirmar a la seua arribada a la cimera informal de líders de la UE.

Bettel va insistir que “seria una vergonya” per als Vint-i-vuit que la discussió es dirigís cap a la idea de reduir el compromís d’acollida a canvi de pagar una compensació, oblidant així el principi de solidaritat.

El cos sense vida d’una persona es va trobar ahir flotant a la platja de La Rábita, a Albuñol (Granada), en avançat estat de descomposició, que se suma als tres cadàvers que han arribat a la costa granadina en l’última setmana i que podrien pertànyer a immigrants caiguts al mar quan anaven a bord de pasteres intentant arribar a Espanya, segons van informar fonts del 112 i de la Guàrdia Civil.

tracking