SEGRE

POLÈMICA PLAGIS

Investiguen cinc-cents títols en dret de la Universitat Rei Joan Carles

Obtinguts per alumnes italians, per evitar així fer un màster al seu país necessari per exercir l’advocacia || Col·legiant-se a Espanya podien exercir per tot Europa

Pedro Sánchez a l’arribar a la cimera de caps d’estat de la UE.

Pedro Sánchez a l’arribar a la cimera de caps d’estat de la UE.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció número 40 de Madrid investiga si mig miler de títols de Dret van ser atorgats per la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC) de forma irregular a ciutadans italians. Amb el títol de l’URJC evitaven cursar un màster en Ciències Jurídiques exigit a Itàlia per exercir l’advocacia, que costa al voltant de 18.000 euros, quan a Espanya només havien de pagar menys de la meitat, segons informa eldiario.es.

Tot plegat, amb l’objectiu últim de col·legiar-se a Espanya davant de les enormes dificultats que representa fer-ho a Itàlia, ja que amb el títol obtingut a Espanya i col·legiats al nostre país, els ciutadans italians podien exercir a tot Europa, inclosa Itàlia.

Des de la universitat asseguren que es tracta d’uns fets que van tenir lloc el 2016 i arran que esclatés tota la polèmica amb l’Institut de Dret Públic en el cas màster la policia es va posar en contacte amb l’URJC per reprendre aquest tema. La institució destaca que des del maig estan “col·laborant en tot moment amb la policia” i els estan “aportant tota la documentació” que està requerint per aclarir els fets. Sota la direcció del jutjat, la investigació l’està portant a terme la Unitat contra les Xarxes d’Immigració i Falsedats de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de Madrid.

Per la seua banda, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Madrid (ICAM) va explicar ahir en un comunicat que la col·legiació dels ciutadans italians sense el títol professional d’advocat, amb el màster d’accés a l’advocacia, era possible en virtut a la disposició addicional vuitena de la Llei d’Accés a les Professions d’Advocat i Procurador. A més, va decidir obrir diversos expedients de revisió de les col·legiacions sospitoses, segons expliquen al comunicat.

Per la seua banda, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va qualificar de “bastant ridícul” que Sánchez copiés sense citar paràgrafs de la conferència del diplomàtic, i el va instar a donar explicacions públiques.

Acusen Pedro Sánchez de plagi al seu llibre El president del Govern, Pedro Sánchez, i l’economista i doctor Carlos Ocaña van copiar al seu llibre La nueva diplomacia de la economía española, escrit el 2013, paràgrafs d’una conferència que el diplomàtic espanyol Manuel Cacho va pronunciar a la Universitat Camilo José Cela, segons va informar ahir el diari El País. Per la seua banda, Sánchez va qualificar d’“error en una ressenya” els suposats paràgrafs copiats literalment i sense estar citats.

tracking