SEGRE

POLÍTICA

Cunillera, partidària d'indultar els líders independentistes

Encara que recorda que els processats "han de demanar-ho"

Cunillera, partidària d'indultar els líders independentistes

Cunillera, partidària d'indultar els líders independentistesEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, s’ha mostrat partidària que s’indulti els líders independentistes, en cas que siguin condemnats pel Tribunal Suprem, encara que ha recordat que els processats "han de demanar-ho".

En una entrevista en el programa "El Suplement" de Catalunya Ràdio, Cunillera ha declinat pronunciar-se sobre si els líders independentistes haurien d’estar en presó preventiva, invocant el seu absolut respecte per la independència judicial, i ha insistit que el Govern no pot interferir en el treball de la Fiscalia, però ha donat suport a un possible indult.

"Si es demana (l’indult), sóc partidària, clar, però han de demanar-ho, eh?", ha advertit la delegada del Govern.

Cunillera ha celebrat que el Govern de Pedro Sánchez hagi permès que "l’ambient, l’atmosfera a Catalunya, entre els ciutadans, sigui molt més tranquil·la" i hagi obert "una expectativa en positiu" d’un enteniment entre els executius espanyol i català i d’una "convivència millor".

En aquest sentit, ha apuntat que el Govern socialista està oferint "un ambient diferent a l’hora de pactar, de dialogar, sense imposicions," encara que al seu parer les demandes que planteja el president de la Generalitat, Quim Torra, no "les contempla la Constitució i és impossible incloure-les en un àmbit constitucional".

"Nosaltres oferim una reforma de la Constitució, oferim un aprofundiment en l’autogovern de Catalunya. Oferim coses que d’entrada el Govern de la Generalitat diu que no, però crec que en general ells saben que aquest és el camí", ha recalcat.

Teresa Cunillera ha descartat que torni a activar-se l’article 155 de la Constitució a Catalunya, "si no es trenca la llei", encara que ha precisat que, altrament, tot està obert".

Respecte a la polèmica per la filtració de correus de jutges crítics amb el "procés", la delegada del Govern ha afirmat que "no li va agradar" llegir aquest tipus d’opinions, encara que ha puntualitzat que aquestes es van publicar en un "xat privat. Si el posessin en una interlocutòria seria diferent", ha afegit.

tracking