SEGRE

POLÍTICA INVESTIGACIÓ

Fiscalia, en contra que el Suprem

Al no veure prou proves per acusar el líder popular de suborn i prevaricació || La jutge del ‘cas màster’ obre una investigació contra l’exministra Montón

El president del PP, Pablo Casado, en la reunió d’ahir de secretaris generals i autonòmics.

El president del PP, Pablo Casado, en la reunió d’ahir de secretaris generals i autonòmics.PP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia va demanar ahir a la Sala Penal del Tribunal Suprem que no investigui el president del PP, Pablo Casado, per les presumptes irregularitats en el seu màster cursat a la Universitat Rei Joan Carles “al no existir indicis incontestables de l’existència de responsabilitat penal”. Al seu escrit, el tinent fiscal del Suprem, Luis Navajas, va sol·licitar l’arxiu de l’exposició raonada que la jutge del cas màster, Carmen Rodríguez Medel, va elevar contra el líder dels populars pels indicis de delictes de prevaricació administrativa i suborn impropi assegurant que el màster va ser un “regal acadèmic per la seua rellevància política i institucional”.

Però en un escrit de vuit pàgines, el fiscal va considerar que els indicis en els quals es basa la magistrada “no són prou consistents ni aporten un nivell suficient de solidesa que permetin aconsellar l’obertura d’un procediment”. L’informe del Ministeri Públic no és vinculant per als cinc magistrats que componen la sala del Suprem, que haurà de prendre una decisió definitiva en les properes setmanes.

La fiscal general de l’Estat veu “prescrit” el presumpte suborn en el cas del màster de Pablo Casado

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, va reclamar a tots aquells que han volgut “linxar” Casado, que ara “es retractin”. El Govern central va recordar que no dóna ordres a la Fiscalia, tampoc en relació amb el màster de Pablo Casado.

D’altra banda, la jutge del cas màster ha obert diligències d’investigació en relació amb el màster en Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la Universitat Rei Joan Carles (URJC) per una denúncia presentada contra l’exministra de Sanitat Carmen Montón pels presumptes delictes de suborn impropi i prevaricació. En concret, la instructora demana a la universitat la identitat del director de l’Institut de Dret Públic en el curs acadèmic 2010-2011, així com la directora del màster.

Darrere del tancament econòmic i acadèmic, això suposa l’extinció definitiva del polèmic institut. Per a això, el delegat del rector per a l’IDP va presentar una rendició de comptes de l’institut i després s’haurà de passar per la Comunitat de Madrid.

Quan va esclatar el cas màster, la universitat va acordar extingir l’institut considerat per la jutge Carmen Rodríguez Medel com “l’ordidor” del presumpte sistema fraudulent per a la consecució dels màsters.

La Universitat Rei Joan Carles tanca l’institut de la polèmicaEl Consell de Govern de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC) va aprovar ahir per unanimitat el tancament administratiu de l’Institut de Dret Públic que dirigia el catedràtic investigat per la Justicia Enrique Álvarez Conde i que va impartir els presumptes màsters irregulars cursats per Cristina Cifuentes, Carmen Montón i Pablo Casado, segons van informar fonts de la universitat.

tracking