SEGRE

Catalunya torna a la comissió de finançament després d'un any absent pel 155

La ministra d

Catalunya torna a la comissió de finançament després d'un any absent pel 155EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya tornarà a ser present a la Comissió de Finançament Autonòmic, que es reuneix al Ministeri d’Hisenda aquest dimecres, després d’un any d’absència que es va iniciar amb la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) i es va prolongar durant l’aplicació del 155. En declaracions a Efe, fonts del Ministeri d’Hisenda han valorat l’assistència de Catalunya i l’han situat en el procés de "normalització institucional" entre el Govern i la Generalitat.

Mentrestant, fonts del Govern han apuntat que la decisió de participar en aquesta comissió de finançament és un mer gest de bona voluntat i han informat que es limitaran a enviar un representant tècnic, sense perfil polític.

De fet, la setmana passada el vicepresident català i conseller d’Economia, Pere Aragonès, va assegurar que la presència de Catalunya en la pròxima reunió de la Comissió de Finançament Autonòmic seria "tècnica i no política", i va precisar que, malgrat això, l’Executiu català continua defensant no acudir|anar al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF).

En la reunió d’aquest dimecres, la comissió, que ha d’emprendre la negociació d’un nou sistema de finançament, iniciarà els treballs per "analitzar la insuficiència de recursos de les comunitats" i, en conseqüència, establir un "equilibri vertical de recursos", segons recull l’ordre del dia.

La trobada d’aquest dimecres se celebrarà un dia després que el Govern català acudeixi a la Comissió Mixta d’Assumptes Econòmics i Fiscals amb la demanda que l’Executiu de Pedro Sánchez fixi un calendari de pagament del deute pendent amb Catalunya, que el Govern català xifra en 7.607 milions d’euros.

tracking