SEGRE

POLÍTICA CONFLICTE

El PSOE assegura que l'Estat “s'ha anat independitzant de Catalunya fa temps”

La vicepresidenta, Carmen Calvo, no veu sentit al fet que els líders independentistes segueixin a la presó si el judici s’allarga || Iceta demana al Govern que “aprofiti” que hi ha un Govern amb què pot parlar

El PSOE assegura que l’Estat “s’ha anat independitzant de Catalunya fa temps”

El PSOE assegura que l’Estat “s’ha anat independitzant de Catalunya fa temps”EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

José Luís Ábalos, ministre de Foment al Govern socialista de Pedro Sánchez, va defensar ahir la tasca que l’executiu PSOE i PSC duen a terme per desencallar el conflicte polític a través del diàleg després d’“un Estat que es va independitzar de Catalunya”. Ábalos va afirmar que la convivència passa pel reconeixement de la pluralitat i va criticar com va encarar la situació l’Executiu de Mariano Rajoy i que prometés xifres d’inversió que després no va aplicar: “La dreta s’ha independitzat de Catalunya fa temps.” Sobre un possible avanç electoral, el ministre de Foment va afirmar que el president Sánchez convocarà eleccions “amb responsabilitat” perquè ara la prioritat és aportar solucions. També es va referir a la “humanitat” de les declaracions de la delegada del Govern a Catalunya, la lleidatana Teresa Cunillera, que va plantejar la possibilitat de l’indult per als dirigents independentistes encausats si hi ha sentència condemnatòria i la reconeixen. El ministre Ábalos va participar en la Festa de la Rosa del PSC a Pineda de Gavà, on també va ser el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Durant la seua intervenció, Iceta va demanar al Govern que faci “menys romeries a Waterloo i més Parlament”, i que canviï “de posició aprofitant que hi ha un Govern amb el qual es pot parlar”, va recomanar Iceta. Per la seua banda, la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, considera que si el judici als líders independentistes es retarda molt, “no seria lògic allargar la presó preventiva”. En una entrevista a La Vanguardia, Calvo va dir que “allargant tant una prerrogativa [la presó], si s’allarga la vista oral, semblaria raonable que poguessin estar en altres condicions”. Va afegir que és decisió del jutge. D’altra banda, el president del Govern, Pedro Sánchez, va rebutjar a última hora d’ahir opinar sobre la possibilitat de l’indult perquè considera que és una mera “hipòtesi”.

Quim Torra va assegurar que no té cap tipus d’ambició política, sinó una ambició nacional i va defensar que si la sentència pel procés sobiranista és condemnatòria, la legislatura “no s’acabarà necessàriament, dependrà del que decideixi el Parlament de Catalunya”. De cara a la presentació del pla de govern, demà, va assenyalar que donen per tancada la fase de restitució de les institucions catalanes i que entraran “al camí cap a un procés constituent”.

tracking