SEGRE

TRAGÈDIA ORIENT MITJÀ

L’Iran culpa l’Aràbia Saudita de l’atac i clama revenja

També responsabilitza els EUA pel seu suport i altres països occidentals || L’atemptat va causar 25 morts i 60 ferits

Soldats, dones i nens, a terra durant l’atac a Ahvaz.

Soldats, dones i nens, a terra durant l’atac a Ahvaz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats iranianes van prioritzar ahir la tesi que el mortífer atemptat perpetrat dissabte a la ciutat d’Ahvaz va ser obra d’un moviment separatista àrab avalat per l’Aràbia Saudita, i van advertir que aquesta massacre no quedarà sense resposta. Descartant la reivindicació del grup jihadista Estat Islàmic (EI) de l’atemptat, que va causar 25 morts i 60 ferits, Teheran es va centrar a acusar els països rivals regionals, que considera que patrocinen el moviment Alahvazié, i a responsabilitzar de forma més o menys directa els Estats Units i altres països occidentals. “En coneixem els autors i instructors i, sense cap dubte, l’Iran no deixarà aquest vessament de sang sense resposta”, va assegurar el president iranià, Hassan Rouhani.

Respecte als instigadors, el president va denunciar que aquests “petits països mercenaris de la regió” reben el suport dels Etats Units, als quals va acusar d’oferir a aquestes nacions les condicions necessàries per cometre crims.

Els Guardians de la Revolució iraniana prometen una “revenja mortífera i inoblidable”

Tanmateix, l’organització Estat Islàmic va publicar ahir a la nit a través de la seua agència de notícies, Amaq, un vídeo de tres homes que serien els suposats autors de l’atac de dissabte contra la desfilada militar. Els tres apareixen en un vehicle suposadament abans de partir cap al lloc de l’atac i dos d’ells parlen en àrab sobre la jihad. El tercer parla en persa, l’idioma a l’Iran, per anunciar que el seu objectiu és la Guàrdia Revolucionària, blancs de l’atemptat d’Ahvaz. Aquests, per la seua part van augurar ahir “una revenja mortal i inoblidable en un futur pròxim” als autors de l’atac, i van assegurar que no escatimaran esforços “per perseguir i castigar els criminals en la geografia de la regió i més enllà”. D’altra banda, l’ambaixadora dels EUA davant de l’ONU, Nikki Haley, va rebutjar les acusacions de l’Iran i va afirmar que Rouhani “té el poble iranià manifestant-se; cada cèntim que entra a l’Iran va cap al seu Exèrcit, té el poble oprimit des de fa molt i hauria de mirar més cap avall per saber d’on ve això”.

tracking