SEGRE

JUSTÍCIA ASSETJAMENT SEXUAL

La dona que acusa el jutge Kavanaugh testifica dijous

Pas clau que determinarà si es confirma al jutge per al Suprem || Cau un 50 per cent la confiança sobre el seu nomenament

El jutge Brett Kavanaugh en una imatge d’arxiu.

El jutge Brett Kavanaugh en una imatge d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Christine Blasey Ford, la dona que va acusar d’agressió sexual el jutge Brett Kavanaugh, designat per al Tribunal Suprem dels Estats Units, va acceptar dissabte testificar al Senat dijous vinent, segons va informar el seu advocat. Ford va acusar Kavanaugh d’haver-la agredit sexualment en una festa mentre cursaven l’escola secundària a començaments de la dècada dels vuitanta, un fet que ell ha negat amb rotunditat. Tanmateix, la dona insisteix en la seua culpabilitat i ha sol·licitat una investigació de l’FBI en aquest sentit. Aquestes al·legacions estan dilatant el procés de confirmació del controvertit jutge, considerat massa conservador pels demòcrates, que també l’acusen de no haver mostrat tots els seus antecedents professionals, a diferència d’altres designats anteriors per al Suprem.

Els republicans reben fortes pressions sobre com gestionar l’assumpte, sobretot després del precedent amb el jutge del Suprem Clarence Thomas, que malgrat les al·legacions d’assetjament en contra seu va aconseguir el vistiplau del Senat als anys noranta. La senadora demòcrata Patty Murray va advertir ahir als republicans del Senat que la gestió de l’acusació d’agressió sexual contra Kavanaugh serà un moment clau per al moviment #MeToo, que ha destapat una onada d’agressions sexuals contra dones al país per part d’homes que ocupen llocs de poder. Murray va establir paral·lelismes amb les acusacions d’assetjament sexual imposades per Anita Hill contra el llavors candidat a la Cort Suprema Clarence Thomas fa gairebé tres dècades, qüestionant si el Senat ha après la lliçó. “El Congrés no va passar la prova l’any 1991 amb Anita Hill sobre com bregar amb aquest tipus d’al·legacions”, va assegurar.

El 50% dels votants s’oposa a la confirmació de Kavanaugh, mentre que el 40% el confirma

De fet, una enquesta de la cadena Fox News publicada ahir demostra una caiguda de la confiança ciutadana sobre el seu nomenament, i va comprovar que el 50 per cent dels votants registrats s’oposen a la confirmació de Kavanaugh, mentre que el 40 pet cent desitgen confirmar-lo al càrrec.

tracking