SEGRE

Delgado assegura que Marlaska és el seu amic i que no es referia a ell

La ministra suggereix que l’enregistrament difós del seu dinar amb l’excomissari José Villarejo pot ser un muntatge

La ministra de Justícia, Dolores Delgado.

Delgado assegura que Marlaska és el seu amic i que no es referia a ellEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha suggerit aquest dimarts que l’enregistrament difós del seu dinar amb l’excomissari José Villarejo pot ser un muntatge i ha deixat clar que és amiga de Fernando Grande-Marlaska i que el "maricón" que se l’escolta dir en aquest àudio no va referit a ell.

Delgado ha protagonitzat un esmorzar informatiu a Madrid després de la publicació de la segona tanda d’àudios d’aquest dinar celebrat el 2009, en el que suposadament es refereix amb aquest apel·latiu despectiu al llavors jutge de l’Audiència Nacional i diu que ella prefereix "tribunals tios" als de "ties".

La ministra, a més de reiterar els arguments que ahir va esgrimir en un comunicat sobre la seua relació amb Villarejo, ha assegurat que "per descomptat" compta amb el suport del president del Govern, Pedro Sánchez, i de la resta l’Executiu, representat en l’esmorzar per la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero. Ha dit ser víctima d’"atacs execrables" i ha recordat que no s’ha difós l’àudio sencer del dinar, sinó "trossets encavalcats". "Els enregistraments es tallen, s’enganxen, es posen i es treuen", ha advertit abans de prometre que arribarà el fons de l’assumpte.

En el cas de l’actual ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat que el coneix des del 2004, que són amics, que el respecta en el personal i el professional, que l'estima i que està dolguda "i molt". "Qui em conegui, i entre ells Marlaska, sap que (l’àudio) no es refereix a ell", ha afegit. "No permetré sota cap concepte que ningú no qüestioni els meus principis, la meua honorabilitat, la meua honestedat," ha recalcat la responsable de Justícia. També ha negat la ministra un canvi de versió en les seues explicacions sobre la seua relació amb Villarejo, ja que el que va fer va ser respondre a "barbaritats" publicades sobre un procés d’extradició d’un empresari amb qui ella no tenia res a veure, com va confirmar posteriorment la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

En relació amb les seues explicacions, ha distingit entre el Villarejo "advocat", amb el qual no ha tingut relació, i el Villarejo comissari "condecorat en diverses ocasions" que va veure tres vegades.

Delgado ha recalcament que continua treballant, amb el suport del president del Govern, sense deixar-se arrossegar "per atacs que no tenen res de polítics, gens de veritat, res de sentit, i són absolutament execrables".

La ministra ha arribat a qualificar d’"atac institucional" l’ocorregut, després de recordar que fa mesos va ser el rei Joan Carles que el va patir. "Es posen pals a la roda, es desvia l’atenció", ha interpretat Delgado, que ha dit desconèixer l’objectiu i la finalitat d’aquestes estratègies.

tracking