SEGRE

REGNE UNIT UNIÓ EUROPEA

El Govern fa pinya pel pla del Brexit de Theresa May

El partit laborista descarta celebrar un segon referèndum || Encara que la decisió final està en mans de les bases

La primera ministra britànica, Theresa May.

La primera ministra britànica, Theresa May.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, compta amb el suport dels seus ministres a la seua proposta per al Brexit, segons va informar ahir el portaveu de May, després que els plans d’aquesta fossin rebutjats pels líders europeus en la cimera celebrada la setmana passada a Àustria.

Els principals ministres van discutir ahir sobre les negociacions en curs amb la UE i el seu portaveu va reiterar que May continua compromesa amb el conegut Pla de Chequers. “El gabinet ha donat el seu ple suport al llibre blanc [les propostes de la primera ministra] i aquest continua sent el cas”, va recalcar el portaveu. May, per la seua part, va demanar “respecte” a la UE i que presenti propostes alternatives. A més a més, ahir es va reunir amb el coordinador en cap de l’Eurocambra per al Brexit, l’exprimer ministre holandès Guy Verhofstadt.

Un hipotètic segon referèndum sobre el Brexit serviria per valorar l’acord de divorci

D’altra banda, una de les principals figures euroescèptiques a les files tories, el diputat Jacob Rees-Mogg, va vaticinar que May acabarà optant per abandonar la seua estratègia de mantenir estrets llaços comercials amb la UE perquè no té prou suport. Rees-Mogg, president del Grup d’Investigació Europea integrat per diputats euroescèptics al partit de May, va destacar que el Pla de Chequers és rebutjat pels polítics europeus i bona part de l’electorat britànic.

D’altra banda, el Partit Laborista britànic va rebaixar les expectatives sobre el suport a la celebració d’un segon referèndum sobre el Brexit, encara que la decisió continua en mans de les bases, que avui voten sobre la posició que ha de prendre la formació. En la primera jornada de la Conferència Anual dels laboristes que se celebra fins demà a Liverpool, el portaveu d’Economia, John McDonnell, va manifestar que un hipotètic segon referèndum sobre el Brexit no inclouria la possibilitat de quedar-se a la UE, sinó els termes de l’acord de sortida amb Brussel·les. McDonnell va assenyalar que la seua formació respectarà el resultat del plebiscit el juny del 2016, en el qual es va imposar sortir de la UE per un 51% dels vots.

tracking