SEGRE

El tribunal belga es dóna 6 setmanes per decidir si jutja el cas contra Llarena

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena.

El tribunal belga es dóna 6 setmanes per decidir si jutja el cas contra LlarenaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Primera Instància del jutjat francòfon de Brussel·les s’ha donat aquest dimarts sis setmanes per decidir si és competent per jutjar el procés per la demanda del expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els seus exconsellers a l'estranger contra el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena. La cort va acordar tres magistrats al procés, com havia sol·licitat l’advocat que defensa els interessos d’Espanya. Les parts hauran ara de presentar per escrit els seus arguments.

Una vegada intercanviades les al·legacions, els tres jutges decidiran si fixen una vista per debatre exclusivament sobre el límit de la seua jurisdicció, com va demanar l’advocat que representa l’Estat espanyol, Hakim Boularbah, o si en aquesta audiència es debat sobre el fons de la qüestió, com sol·liciten els demandants. Encara no es coneix la data per a aquesta vista, calendari que es fixarà una vegada rebuts els al·legats de les parts. No obstant això, l’advocat que coordina la defensa de Puigdemont, Carlos Boye, va assenyalar que no tindrà lloc abans de 2019. Els demandants afirmen que unes declaracions del jutge d’instrucció de la causa de l’1-O a Oviedo (Espanya) vulneren la seua presumpció d’innocència.

La defensa de l’Estat espanyol, que s’ha personat en la causa i sufraga les despeses de la defensa, considera que Bèlgica no té jurisdicció per "jutjar les accions de la justícia espanyola".

Puigdemont i la resta de demandants (clara Ponsatí, Toni Comín, Lluis Puig i Meritxell Serret) reclamen un euro simbòlic.

El procés en primera instància podria demorar-se diversos mesos o fins un any, segons diversos experts en dret civil belga.

tracking