SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Uns enregistraments de Villarejo comprometen la ministra Delgado

La titular de Justícia creu que la filtració és una estratègia per desestabilitzar el Govern || Anirà a explicar-se al Congrés i el PP li demana la dimissió per “mentir”

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, assegura que en 25 anys ha coincidit tres cops amb Villarejo.

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, assegura que en 25 anys ha coincidit tres cops amb Villarejo.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, va atribuir a l’“estratègia processal” consistent a “atacar l’Estat” de l’excomissari José Manuel Villarejo la filtració d’unes converses que va mantenir durant una trobada amb ell al costat de l’exjutge Baltasar Garzón i altres comandaments policials i va demanar ahir comparèixer al Congrés dels Diputats per explicar-ho per petició pròpia.

En un comunicat, el seu departament responia així a la informació publicada pel confidencial Moncloa.com, que oferia l’enregistrament d’un dinar en què van participar diverses persones, inclosos Delgado i Villarejo, en un ambient de confiança i en què es criticava l’Audiència Nacional. “El comissari José Manuel Villarejo es troba en presó provisional com a presumpte autor de delictes molt greus. La seua estratègia processal és atacar l’Estat i les seues institucions. Primer va carregar contra la Prefectura de l’Estat amb enregistraments relacionats amb el rei emèrit. Ara ataca l’Executiu en la persona de la ministra de Justícia”, va afirmar el departament que dirigeix Delgado.

La ministra va admetre que al llarg dels seus 25 anys com a fiscal de l’Audiència Nacional “té record d’haver coincidit amb el comissari en tres ocasions juntament amb altres comandaments policials i càrrecs judicials i fiscals”. No obstant, la setmana passada, davant de la publicació de l’existència d’una anotació d’agenda amb el seu nom entre els papers que es van confiscar a Villarejo, que es troba en presó preventiva en el marc de l’operació Tàndem, va afirmar que no havia tingut relació “professional” ni “personal” amb ell més enllà de “coincidir en companyia d’altres persones, en algun esdeveniment”.

El secretari general del Partit Popular, Teodoro García Egea, va assegurar ahir que la ministra de Justícia “va mentir” de forma “descarada” sobre la relació amb l’excomissari i va recalcar que aquest fet “justifica àmpliament que no continuï com a ministra ni un minut més”. Així, García Egea va anar un pas més enllà que el mateix Casado, que va exigir explicacions a la titular de Justícia a l’apuntar que Delgado podria haver participat en una “mediació en estructura parapolicial”.

tracking