SEGRE

POLíTICA

Els Mossos retiren l'acampada independentista de la plaça de Sant Jaume

Els Mossos retiren l'acampada independentista de la plaça de Sant Jaume

Els Mossos retiren l'acampada independentista de la plaça de Sant JaumeEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra estan retirant aquest matí les tendes de campanya instal·lades des del passat 11 de setembre a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per un grup d’independentistes que reclamen que "es faci efectiva la república catalana".

Diverses desenes d’agents i vehicles dels Mossos s’han personat a la plaça, on se situen les seus de la Generalitat i de l’Ajuntament de Barcelona, i han començat a treure les tendes i envelats instal·lats en ella al·legant "motius de seguretat".

Una portaveu dels Mossos ha dit a Efe que aquesta acció no pot considerar-se "un desallotjament" dels acampats i que el que s’està fent és retirar tendes o altres objectes fixos que puguin ocultar objectes perillosos, ja que s’està en un nivell 4 d’alerta antiterrorista.

El tinent d’alcaldia de Drets de la Ciutadania de Barcelona, Jaume Asens, va reconèixer ahir que a l’Ajuntament li preocupa que l’acampada independentista a la plaça Sant Jaume "es faci amb temps indefinits".

Una vegada finalitzades les festes de la Mercè, durant les quals els acampats van reduir la protesta a tres envelats informatius i es van apartar a un costat de la plaça, els acampats van tornar a situar les seues tendes al mig de Sant Jaume i fins i tot van augmentar la superfície ocupada.

tracking