SEGRE

IMMIGRACIÓ POLÈMICA

Espanya acollirà part dels migrants de l''Aquarius'

Acord de repartiment amb França, Alemanya i Portugal || El Govern de Sánchez es compromet a assumir quinze persones

Vaixell humanitari de SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres.

Vaixell humanitari de SOS Méditerranée i Metges Sense Fronteres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern maltès va confirmar ahir que permetrà el desembarcament dels 58 migrants a bord del vaixell de rescat Aquarius per al posterior repartiment entre quatre països més de la UE, entre els quals figura Espanya. Concretament, l’Estat espanyol acollirà 15 dels 58 migrants rescatats per l’Aquarius al Mediterrani, després d’assolir un acord amb França, Malta, Alemanya i Portugal, segons van informar fonts de l’Executiu espanyol. Fonts del Govern van assegurar que donen suport al “mecanisme de solidaritat europea” que defensen. Portugal, per la seua part, va ser el primer país a anunciar la seua disposició a acollir deu dels 58 migrants, entre els quals hi ha 17 dones, 18 menors i tres nens petits.

“Malta i França una vegada més fan un pas endavant per resoldre el cul-de-sac dels migrants”, va assegurar al seu compte de Twitter el primer ministre maltès, Joseph Muscat. “Juntament amb el president francès, Emmanuel Macron, i altres líders volem mostrar un enfocament multilateral quan sigui possible”, va afegir. El portaveu de Masqat, Kurt Farrugia, va aclarir que els migrants a bord del vaixell que operen Metges Sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée “seran traslladats a un vaixell de les Forces Armades malteses en aigües internacionals”. D’altra banda, Masqat va sostenir que les ONG han de “resoldre l’estatus actual” de l’Aquarius, al qual Panamà va retirar la bandera sota pressió del Govern italià.

El grup dels Verds al Parlament Europeu va instar ahir un debat sobre la situació de l’‘Aquarius’

D’altra banda, el grup dels Verds-Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu va demanar ahir un debat durant la sessió plenària de la setmana que ve a Estrasburg sobre la situació del vaixell de salvament marítim Aquarius, i de manera més àmplia sobre el paper dels governs de la UE en les tasques de rescat de migrants al Mediterrani.

La Conferència de Presidents de l’Eurocambra prendrà una decisió demà sobre si introdueix o no aquest debat a l’agenda de la sessió plenària dels dies 1-4 octubre, segons el comunicat de premsa del grup dels Verds-Aliança Lliure Europea.

tracking