SEGRE

Un centenar de membres dels CDR es concentren davant de la porta del TSJC

Han estat desallotjats pels Mossos d’Esquadra

Agents dels Mossos d'Esquadra desallotgen desenes de persones concentrades davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el mes de febrer passat.

Un centenar de membres dels CDR es concentren davant de la porta del TSJCEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra estan desallotjant des de primera hora d’aquest dijous a prop d’un centenar de membres dels CDR que s’han concentrat davant de l’entrada principal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que han bloquejat en protesta per la petició de penes de presó per a onze d’ells. Davant de la presència dels Mossos els activistes s’han negat a abandonar el lloc i han adoptat una actitud de resistència passiva, per la qual cosa els agents han començat a retirar a aquestes persones una a una, agafant-les en ocasions pels peus i les mans.

Segons ha informat el CDR Catalunya a les xarxes socials, fa alguna cosa més de set mesos que aquests grups van protagonitzar "una acció no-violenta" al TSJC per "denunciar la repressió rebuda", i ara la fiscalia demana presó "per a onze de les catorze companyes que van ser detingudes, i per això avui ho tornem a fer". També en un comunicat amb el títol "Quan la injustícia és llei, la desobediència és un deure" i "n’hi ha prou de Tribunals d’Excepció", els Comitès de Defensa de la República denuncien que "el sistema judicial del Regne d’Espanya, hereu directe del franquisme, reprimeix a tot l’Estat i a la ciutadania catalana".

Davant d’aquesta situació, indica que "la millor solidaritat amb les persones encausades i detingudes és que siguem milers els possibles encausats i detinguts, perquè no tinguin ni prou presons ni suficient 'in-justícia- per tancar-nos a totes".

tracking