SEGRE

VÍDEO. Torra, esbroncat en la seua visita a l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha estat esbroncat aquest dijous a la seua sortida de l’institut El Palau, de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), alguns dels professors del qual van ser denunciats per incitar a l’odi per suposadament obligar a identificar-se als fills dels guàrdies civils que cursaven estudis.

La Fiscalia va denunciar en el seu moment a nou professors d’aquest centre per, presumptament, haver "humiliat" a fills de guàrdies civils després de les càrregues policials de l’1-O, encara que la causa ha estat arxivada contra cinc d’ells i segueixen com a investigats els altres quatre. Torra, acompanyat del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat aquest matí el centre educatiu, una visita que no figurava a la seua agenda oficial d’avui. A la seua entrada i sortida de l’institut, el president català ha estat increpat per diverses persones -algunes de les quals portaven banderes espanyoles- al crit de "fora" i "pocavergonya".

Agents dels Mossos d’Esquadra han format un cordó perquè el president de la Generalitat pogués accedir al seu cotxe oficial, després d’haver-se reunit durant més d’una hora amb la direcció i el claustre de l’IES El Palau.

Els responsables del Govern han traslladat al claustre educatiu un "missatge de suport" després de la polèmica viscuda en els últims mesos i els han garantit que la Generalitat "serà al seu costat", segons han explicat fonts de l’executiu català.

Des de Twitter, Torra ha explicat: "He traslladat tot el suport del Govern a la direcció i al professorat de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca. Han de poder tirar endavant el seu projecte educatiu amb total tranquil·litat i llibertat. Els mestres són el més important que tenim en aquest país".

tracking