SEGRE

FOMENT ECONOMIA

Ábalos promet als empresaris el Corredor Mediterrani per al 2021

Representants de les principals companyies reclamen aquesta infraestructura clau

El ministre Ábalos i el president de l’AVE, Vicente Boluda, ahir.

El ministre Ábalos i el president de l’AVE, Vicente Boluda, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Barcelona va congregar ahir els màxims representants dels empresaris catalans, valencians, murcians i andalusos per exigir, conjuntament, que s’acabin les obres del Corredor Mediterrani, que unirà Algesires amb la frontera francesa. Davant d’un abarrotat Palau de Congressos, amb 1.400 empresaris i professionals de tot l’Estat, entre els quals es comptaven Juan Roig, de Mercadona; Miguel Torres, de Bodegas Torres, o Artur Carulla, d’Agroalimen, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, va assegurar que la construcció d’aquesta infraestructura ja encara la “recta final” i es va comprometre que sigui operativa l’any 2021.

Ábalos va posar en relleu que l’Executiu hagi donat un “fort impuls” al Corredor, que, en principi, havia d’estar a punt el 2025. “A aquells que auguraven que l’alentiríem, l’hem impulsat”, va emfatitzar, alhora que va afirmar que treballa amb les autoritats franceses perquè la infraestructura continuï més enllà del Pirineu.

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, va confiar que la promesa del ministre es faci realitat. “És una realitat que s’ha d’anar completant”, va remarcar, perquè es tracta d’una infraestructura molt reclamada pel sector empresarial.

En la mateixa línia, Vicente Boluda, líder de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), va reconèixer que la cita de Barcelona és el resultat d’“un treball intens per aconseguir la complicitat de les organitzacions de totes les autonomies” i d’un esforç de la societat civil que comença a donar fruit.

A l’acte també van ser presents els presidents de la Generalitat Valenciana i de la Regió de Múrcia, el socialista Ximo Puig i el popular Fernando López Miras, a més del conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet. Puig va explicar que l’anunci d’Ábalos és “un compromís ben important” que “atén la realitat d’Espanya, que és diversa i plural i que evidentment ha d’estar concebuda lluny del centralisme”.

Per una altra banda, López Miras va instar a començar les obres del tram del Corredor Mediterrani que passa per Múrcia perquè la seua construcció “s’ha aturat a Oriola i s’ha iniciat a Almeria”. Igualment, va reivindicar que la ciutat de Cartagena tingui connexió amb l’itinerari mediterrani.

Lleida, a l’espera del reivindicat enllaç amb la infraestructura Les comarques de Lleida estan a l’espera de tenir la connexió amb el Corredor Mediterrani. Diputació, Paeria, Generalitat, Cambra de Comerç i empreses del territori reclamen des de fa anys aquesta connexió per situar Lleida “en una posició rellevant i geoestratègica” i també com a potencial plataforma logística. En aquest sentit, també demanen la inversió necessària per habilitar aquest corredor. Així mateix, Adif va anunciar a començaments de setembre que començarà a l’octubre les obres per connectar les línies d’AVE amb el Corredor Mediterrani, uns treballs que permetrien connectar els trens que circulen per l’estació de la capital del Segrià amb València. Durant aquests treballs, que es preveu que s’allarguin fins al 2 de novembre, s’instal·laran dos desviacions o canvis d’agulles a l’altura d’Alcover (Tarragona).

tracking