SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

Duque va comprar un xalet utilitzant una societat instrumental per eludir impostos

El ministre de Ciència assegura estar al dia del pagament de tots els seus tributs i de no tenir cap causa oberta amb Hisenda || Ciutadans i PP demanen que comparegui al Congrés per donar explicacions

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, durant la compareixença d’ahir.

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, durant la compareixença d’ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque, té un xalet de luxe a Xàbia a nom d’una societat patrimonial, segons va difondre ahir OKDiario. La casa la va comprar de forma simultània a la creació de la societat. I gràcies a aquest esquema, el ministre podria haver eludit impostos.

Duque va fer una compareixença pública hores després que saltés a la llum la notícia i va insistir que ell no va cometre cap il·legalitat al crear una societat per gestionar la propietat del seu xalet, mentre que va assegurar que no va eludir cap pagament d’impostos. A més, va insistir que té el suport del president del Govern.

L’excomissari va assegurar que els polítics revelaven informació amb una ‘chorbita’

El ministre va precisar que la casa, que ha estat llogada en diversos períodes, es va comprar abans de constituir-se la societat, en la qual també figura la seua residència a Madrid. “No hi ha hagut cap estalvi real d’impostos per tenir la societat, en absolut”, va assegurar. Si la va constituir va ser per l’assessorament d’un notari i altres persones en un moment de bombolla immobiliària que el Govern de llavors “estava promocionant”, va assenyalar.

Van prendre la decisió, va seguir, de recórrer a aquesta societat perquè tant ell com la seua dona –ambaixadora a Malta– viatjaven molt i ho volien deixar tot ben lligat per als seus fills. “Teníem unes circumstàncies especials que, dins de la legalitat i fent sempre front amb els pagaments fiscals, ens convenia més utilitzar”, va dir. “Va ser el temps de la bombolla i ara no faríem el mateix”, va reconèixer Duque.

El ministre de Ciència va afirmar “categòricament” que està al dia del pagament de tots els impostos i que no té oberta cap investigació ni requeriment per part de l’Agència Tributària.

Així mateix el Govern va afirmar que “no hi ha cas” respecte de la informació contra Duque. “Davant de les informacions aparegudes avui, Moncloa considera que no hi ha cas. Pedro Duque és un gran ministre de Ciència, Innovació i Universitats, a més d’un ciutadà exemplar,” va afirmar la presidència del Govern en un breu comunicat.

tracking