SEGRE

VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Una dona mor assassinada per la seua parella a Màlaga

L’home, que ha estat detingut, tenia una ordre d’allunyament || El cos es va trobar de matinada amb signes de violència

Foto de la concentració a Torrox en repulsa per l’assassinat.

Foto de la concentració a Torrox en repulsa per l’assassinat.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cadàver d’una dona de 44 anys i natural de Vélez-Málaga va ser trobat ahir a la matinada amb signes de violència a El Morche, un nucli agregat de la localitat malaguenya de Torrox.

La víctima presentava ferides per arma blanca. En aquest sentit, al costat del seu cos, que estava ajagut de cap per avall i a sobre d’un bassal de sang, es va trobar el ganivet amb què presumptament es va posar fi a la seua vida. Després de la troballa, la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la investigació, va iniciar la recerca del principal sospitós, la seua parella, un home, que va ser arrestat al migdia en un habitatge de la localitat natal de la dona. Sobre ell, pesava una ordre d’allunyament de la seua parella, que hauria infringit per cometre el crim.

Amb aquest crim, en el que va any són 38 les dones assassinades per violència de gènere

La dona morta havia estat víctima de maltractaments anteriorment, per part de dos homes, que tenien també ordre d’allunyament de la víctima.

El municipi malagueny de Torrox va convocar ahir davant de les portes de l’ajuntament de la localitat una concentració i un minut de silenci per la víctima. A l’acte van assistir l’alcalde, Óscar Medina, la subdelegada del Govern a Màlaga, María Gámez, i el delegat de la Junta d’Andalusia a la província, José Luis Ruiz Espejo.

Per la seua part, la presidenta andalusa, Susana Díaz, va lamentar aquest nou assassinat masclista. “La nostra societat mai avançarà si no aturem aquesta cadena contínua de crims masclistes”, va denunciar, alhora que va lamentar que la morta deixa dos fills, de 3 i de 16 anys.

La delegació del Govern per a la Violència de Gènere va confirmar ahir a la nit el crim com un nou assassinat masclista. A través del seu compte a Twitter va condemnar el cas que eleva a 38 la xifra de dones assassinades en el que va del 2018 i a 962 des de l’any 2003.

La delegada del Govern per a la Violència de Gènere, Pilar Llop, va destacar que estan treballant per “millorar” el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere que avui compleix un any.

tracking