SEGRE

TRAGÈDIA CONSEQÜÈNCIES

Els sismes i el tsunami d'Indonèsia seguen 400 vides

Unes altres 540 persones resulten ferides || Exteriors no té constància de cap víctima espanyola entre els morts

Desenes de cadàvers a la ciutat de Palu, a Indonèsia, ahir.

Desenes de cadàvers a la ciutat de Palu, a Indonèsia, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les autoritats indonèsies van elevar ahir a 385 la xifra de morts com a conseqüència dels terratrèmols i el tsunami que van colpejar divendres les illes Cèlebes. A més, 540 persones més van resultar ferides i 29 continuen desaparegudes. Els sismes i el tsunami submarí van causar gran destrucció en les infraestructures i als edificis d’aquest arxipèlag, la qual cosa ha desplaçat de les seues llars, almenys, 16.732 persones.

Tal com va informar Sutopo Purwo Nugroho, portaveu de l’Agència Nacional de Gestió de Desastres d’Indonèsia, la majoria de morts es van registrar durant el tsunami que va escombrar la costa d’aquestes illes i que es va originar després d’un terratrèmol de 7,5 graus a l’escala de Richter. El portaveu es va confessar pessimista respecte al balanç de víctimes, i va advertir que el nombre de morts pot augmentar en les pròximes hores. En aquest sentit, va assenyalar que els 29 desapareguts es trobaven al port de Pantoloan, al nord de la ciutat de Palu, la més castigada per les onades gegants i que va quedar pràcticament arrasada. Igualment, el vicepresident del país, Jusuf Kalla, va admetre que la xifra de morts podria multiplicar-se, atesa la dificultat per contactar amb la localitat de Donggala, pròxima a Palu. Entre les dos ciutats, allotgen 600.000 habitants.

El Govern d’Indonèsia admet que el nombre de víctimes mortals es pot multiplicar

D’altra banda, el ministeri d’Exteriors va informar que no hi ha constància de víctimes espanyoles. Així mateix, l’Executiu socialista va expressar ahir, en un comunicat, “la seua proximitat amb els familiars de les víctimes” i va confiar en una “ràpida recuperació dels ferits”. Aquesta cadena de fenòmens adversos se suma a la que va viure el país l’estiu passat, amb 500 víctimes mortals pels sismes a l’illa de Lombok.

tracking