SEGRE

POLÍTICA CATALANA

Junqueras anuncia que encapçalarà la llista d'Esquerra a les eleccions europees del maig

Per “defensar els drets de tots els represaliats” || Aragonès explica que la circumscripció única en aquests comicis permet que “ciutadans de tot l’Estat se solidaritzin amb els presos”

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant la seua intervenció en el consell nacional.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, durant la seua intervenció en el consell nacional.PDECAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder d’ERC, Oriol Junqueras, va anunciar ahir, a través d’una carta a la militància, que serà el número 1 del seu partit a les eleccions europees del maig de l’any que ve. El també vicepresident del Govern de Carles Puigdemont va explicar, en un comunicat llegit per Pere Aragonès, adjunt a la presidència dels republicans i número 2 del president de la Generalitat, Quim Torra, que “presentar-se a aquests comicis és la millor manera de no fer efectiva la repressió que ens vol imposar”. Igualment, va subratllar que la seua candidatura serà “la millor manera de denunciar el retrocés democràtic i la repressió de l’Estat”. Junqueras es va mostrar confiat a “poder tornar a guanyar la repressió amb la nostra millor arma, la democràcia”. Igualment, va manifestar que les eleccions a l’Eurocambra són una oportunitat per “internacionalitzar la causa de la llibertat, la causa de Catalunya”.En vigílies de l’aniversari del referèndum, Junqueras va destacar que l’1 d’octubre “va mostrar a Europa i al món una de les pitjors cares de l’Estat”. En aquest sentit, va qualificar la jornada de “victòria”, juntament amb la vaga que va tenir lloc dos dies després, el 3 d’octubre.

A les portes de la presó de Lledoners, en la qual el número 1 d’ERC es troba tancat a l’espera del judici en el Tribunal Suprem, Aragonès, acompanyat de la portaveu de la formació, la lleidatana Marta Vilalta, i de l’eurodiputat Jordi Solé, va posar èmfasi que la circumscripció única en aquestes votacions permetrà que “ciutadans de tot l’Estat se solidaritzin amb els presos”. A més, va avançar que no deixen de reclamar la llibertat de Junqueras perquè pugui efectuar una campanya electoral amb normalitat.

Forcadell insisteix que el judici al Suprem no serà “ni just ni equitatiu” i retreu que es persegueixin idees Marc Solsona destaca que el referèndum “va obrir a Catalunya un gran recorregut com a país”

En un altre ordre de coses, després de la renúncia d’Alfred Bosch a ser alcaldable d’ERC a Barcelona en les eleccions municipals del maig, un grup d’afiliats de la formació a la capital catalana ha iniciat una campanya de recollida d’avals perquè l’economista i doctor en Dret tributari Xavier Martínez-Gil s’enfronti al candidat oficialista, l’ara conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, en les primàries que se celebraran el proper 25 d’octubre.

Així, segons va avançar ahir El Nacional, els partidaris de Martínez-Gil confien a arribar als 139 avals necessaris amb l’objectiu de “revertir” la imatge que a ERC “s’adopten decisions poc democràtiques”.

A diferència d’Ernest Maragall, que va tancar la porta a una confluència independentista en els comicis municipals, Martínez-Gil no descarta la llista unitària.

D’altra banda, la republicana i expresidenta del Parlament Carme Forcadell va assegurar ahir, en declaracions al rotatiu belga Monde des de la presó de Mas d’Enric, que el seu judici en el Tribunal Suprem no serà “ni just ni equitatiu” i va denunciar que “es persegueixin les idees”.

tracking