SEGRE

PRÒXIM ORIENT

Moren set palestins per trets israelians durant una protesta a la Franja de Gaza

Enterrament d’una de les víctimes, Mustafa Haniya, de 25 anys, ahir.

Enterrament d’una de les víctimes, Mustafa Haniya, de 25 anys, ahir.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El balanç de morts durant la jornada de protestes de divendres a la Franja de Gaza va ser de set palestins morts, segons va informar ahir el ministeri de Sanitat de l’enclavament. Entre els morts, hi havia dos adolescents, Kamel Barbaj i Mohamad Nayef al-Hum, de 12 i de 14 anys respectivament. Tots les víctimes mortals van perdre la vida per trets de l’exèrcit israelià.

Centenars de persones es van congregar ahir a l’hospital Al-Shifa, a la capital de Gaza, i al centre hospitalari Nasser de la localitat de Khan Yunis per donar-los l’últim adéu.

D’altra banda, Ashraf al-Qidra, portaveu del ministeri de Sanitat, va xifrar en prop de cinc-centes les persones ferides durant les mobilitzacions de divendres passat. D’elles, 135 van haver de ser hospitalitzades i a 75 els va afectar el foc real dels militars d’Israel. Al-Qidra va subratllar també que 22 dels ferits són menors. Les Forces de Defensa d’Israel van emetre un comunicat en què recordaven que “som aquí per fer el que sigui necessari per protegir els civils israelians”.

Des que va començar la Gran Marxa del Retorn, el passat dia 30 de març, uns 190 palestins han mort, a més d’un militar israelià.

tracking