SEGRE

LLEIDA Y COMARCAS

Acusacions creuades per les càrregues a la manifestació

Buch diu que els Mossos “van evitar un enfrontament violent” dissabte || Els CDR de Barcelona prometen “accions sorpresa”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, que va visitar el col·legi en el qual va votar l’any passat, va reivindicar ahir l’1 d’octubre del 2017 com la data que “marca la fita per a un nou moment”. “Per a un nou 1 d’octubre en què haurem de fer el mateix”, va assenyalar en el transcurs d’una recepció els afectats per l’1-O celebrat al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat, al qual també va assistir el vicepresident, Pere Aragonès. Durant la jornada d’ahir encara van ser molt presents les crítiques a l’actuació dels Mossos d’Esquadra al dispositiu de dissabte durant les manifestacions de signe contrari, en les quals van coincidir el sindicat de policia Jusapol i els independentistes. El conseller d’Interior, Miquel Buch, d’una banda va afirmar que la policia catalana “va evitar un enfrontament violent” entre independentistes i assistents a la marxa de policies nacionals i guàrdies civils convocada per Jusapol i de l’altra, va assumir que en alguns moments “el procediment no es va acabar d’ajustar al protocol”. També va repartir crítiques a la CUP, que va instar que aclareixi si avala la violència i que es trenquin els cordons policials. En aquest context, el síndic de greuges, Rafael Ribó, va demanar explicacions sobre la coincidència de les dos manifestacions. En un altre ordre de coses, l’exconsellera Clara Ponsatí es va mostrar rotunda a l’afirmar des d’Escòcia, que “és evident que el Govern no està avançant cap a la República”. Respecte a les diferents activitats commemoratives que van tenir lloc ahir a Catalunya, Barcelona va acollir una rua pel centre de la ciutat i els seus CDR van anunciar “accions sorpresa” per a aquest matí. D’altra banda, a Girona es van manifestar unes 5.000 persones contra la violència policial, mentre que a Tarragona es van concentrar mig miler de persones a les portes dels col·legis.

El PP reitera el seu discurs de la violènciaEl president del PP, Pablo Casado, va exigir a través de Twitter il·legalitzar els partits “que cridin a la violència”, amb referència als aldarulls viscuts aquest dissabte a Barcelona. Tanmateix, diverses imatges a les xarxes apuntarien que qui va començar els aldarulls va ser un policia infiltrat. Per una altra part, l’exconseller Santi Vila va assegurar en una entrevista que els seus companys de Govern estan “injustament presos” però no són “presos polítics”.

tracking