SEGRE

ESNOTICIA

Arrimadas veu “indignant” que Torra “animi” a seguir els CDR

Rivera demana aplicar un altre 155 perquè el president “ha incitat” a la “violència” || Un diputat de Cs, enxampat mentre retirava llaços grocs al Baix Camp

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ahir a la seu de la formació taronja a Madrid.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ahir a la seu de la formació taronja a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va qualificar ahir d’“indignant” que el president de la Generalitat, Quim Torra, “animi” els CDR a seguir amb les seues mobilitzacions. “Els comandos separatistes només volen conflicte i el Govern anima als seus actes, que afecten negativament milions de catalans”, va indicar. Així mateix, va acusar el Govern socialista de “no fer res” davant la situació a Catalunya perquè “està en mans de Torra i dels CDR”.

En la mateixa línia, el número 1 del partit taronja, Albert Rivera, va carregar contra Torra per “encoratjar la violència dels comandos separatistes”. A més, va instar el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, a comparèixer al Congrés per parlar de Catalunya, un territori, al seu judici, “sense llei”. També el va convidar a aplicar l’article 155 i acabar amb “la violació dels drets i la humiliació de tots els espanyols” impulsada des de la Generalitat.

D’altra banda, ahir es va filtrar un enregistrament en el qual Rivera felicitava Jusapol per la manifestació d’homenatge als policies i guàrdies civils desplaçats a Catalunya durant el referèndum. “Heu aguantat bé la provocació dels energúmens”, va afirmar el líder taronja.

En un altre ordre de coses, el diputat de Ciutadans al Parlament Francisco Domínguez es va traslladar a la localitat de Riudoms dissabte al migdia, juntament amb sis persones més, per retirar llaços grocs de la via pública.

Per la seua part, el grup parlamentari de Ciutadans al Congrés va registrar ahir una petició de compareixença urgent del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, perquè expliqui a la comissió d’Interior les instruccions donades als agents de la Guàrdia Civil perquè no retirin llaços grocs a títol personal durant el seu temps lliure. En aquest sentit, en una circular enviada als efectius del cos, se’ls adverteix que l’incompliment d’aquesta recomanació els pot portar una sanció disciplinària, perquè la participació dels agents en aquestes accions pot generar “algun tipus de mal” en la reputació de la Guàrdia Civil.

tracking