SEGRE

ESNOTICIA

Casado arremet contra partits sobiranistes

Demana sancions per a PDeCAT, ERC i la CUP si encoratgen la violència, sense descartar la il·legalització, i sancions per a professors o sanitaris que portin el llaç groc

El president del PP, Pablo Casado.

El president del PP, Pablo Casado.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP, Pablo Casado, va manifestar ahir que el president del Govern, Pedro Sánchez, ja no té “excusa” per no aplicar l’article 155 de la Constitució a Catalunya, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi donat suport, segons el líder del PP, a la “kale borroka” dels CDR. En el transcurs del Fórum ABC, Casado va dir que si Sánchez no aplica el 155, haurà de convocar eleccions. En cas contrari, el líder popular va destacar que el cap del Govern espanyol serà “còmplice dels colpistes” i quedarà “inhabilitat” per governar Espanya.

Així mateix, va avançar que el seu partit planeja promoure una reforma de la llei de Finançament de Partits Polítics a fi que aquelles formacions, com la CUP, ERC o el PDeCAT, que encoratgin la violència o incitin a la confrontació civil, a Catalunya deixin de rebre subvencions públiques.

Preguntat sobre si estava instant la il·legalització de les formacions que va esmentar, Casado va aclarir que ell no ha “proposat la il·legalització de cap partit”, però, tot seguit, va recordar que “qualsevol partit que encoratgi la violència, no la condemni o la justifiqui, ja podria estar incorrent en una possible sanció que pot arribar fins a la il·legalització”.

El líder dels populars va demanar també que se sancioni amb inhabilitació de fins a sis anys els funcionaris públics com metges o mestres que treballin amb llaços grocs.

El president de Melilla, Juan José Imbroda, va arribar a assegurar que el Govern central ha “d’aplicar ja” l’article 155 i va demanar que “es comenci a pensar que s’han d’anul·lar de la política els partits que busquen la independència”.

Per la seua part, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, va considerar que Quim Torra i els seus “sequaços” ja estan vulnerant la llei i cridant al trencament de la llei, i si segueixen així, va advertir, s’estaran “guanyant a pols” ser detinguts i acabar a la presó. Així, va denunciar que s’“exhibeixin” les urnes amb què es va intentar “retallar” la igualtat dels espanyols.

tracking