SEGRE

ECONOMIA PENSIONS

El Govern central “no es pot comprometre” a aprovar una pensió mínima de 1.080 euros

Magdalena Valerio admet a Bilbao que tampoc pot assegurar un salari mínim d’almenys 1.200 euros || Els pensionistes seguiran mobilitzant-se davant de la falta de concreció de la ministra

Un moment de la manifestació dels pensionistes que es va celebrar ahir a Bilbao.

Un moment de la manifestació dels pensionistes que es va celebrar ahir a Bilbao.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Moviment de Pensionistes de Biscaia va anunciar ahir, al finalitzar la manifestació desenvolupada a Bilbao pel Dia Internacional de les Persones d’Edat, que seguiran amb les mobilitzacions dels dilluns, ja que la reunió mantinguda amb la ministra de Treball, Magdalena Valerio, no va servir per concretar “res fix” sobre cap de les reivindicacions de la plataforma.

Milers de pensionistes, 25.000 segons fonts municipals, van respondre a la capital biscaïna a la convocatòria del moviment a favor d’unes pensions “dignes i un sistema públic de pensions”. Els manifestants lluïen un mocador roig reivindicatiu que ha estat repartit per l’organització entre pensionistes i jubilats.

Els partits defensen la revalorització de les pensions públiques d’acord amb l’IPC real

Tant durant la manifestació com al seu final, els participants han corejat els lemes habituals, com “governi qui governi, les pensions es defensen”, “fora lladres de les institucions”, “pensionistes, aurrera” o “aquesta batalla la guanyarem”.

Al final de la marxa, el representant del moviment de pensionistes de Biscaia Jon Fano va donar als assistents detalls de la reunió amb la ministra, “que ha acabat sense cap resposta precisa”, ni si més no, va comentar, entorn de la recomanació del Pacte de Toledo de vincular les pensions a l’IPC real. “En el dia d’avui, no hi ha res fix respecte a aquest anunci”, va assenyalar.

Per la seua part, Valerio va advertir que el Govern central “no es pot comprometre” a aprovar una pensió mínima de 1.080 euros, com tampoc pot fer-ho amb un Salari Mínim Interprofessional (SMI) de 1.200 euros. “Ja m’agradaria a mi i a tot el Govern posar una pensió mínima de 1.080 euros”, va afirmar.

En concret, la ministra, després de la reunió amb l’associació de pensionistes, va indicar que durant la trobada li van plantejar una sèrie de dubtes i preguntes que va intentar resoldre, una de les quals la relativa a l’acord que es va produir la setmana passada al Pacte de Toledo i les conseqüències de lligar les pensions a l’IPC real. En aquest sentit, va recordar l’acord adoptat per l’anterior Govern del PP, PNB i Cs per apujar les pensions enguany d’acord a l’IPC i posposar l’entrada en vigor del factor de sostenibilitat. Segons el seu parer, d’alguna manera, el PP es va adonar que no va haver d’aprovar mai “unilateralment” la llei del 2013 perquè es tracta de lleis que “afecten milions de persones”.

Els jubilats exigeixen un increment real respecte a l’IPC Diversos milers de pensionistes es van manifestar ahir amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans per reivindicar que es concreti l’acord en matèria de revalorització de les pensions i que la pujada de les prestacions conforme a l’IPC sigui “real”. Una protesta que es va portar a terme a més de 52 ciutats d’Andalusia, Balears, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, La Rioja, Múrcia, Navarra, País Valencià, País Basc i Madrid.

tracking