SEGRE

DESASTRES NATURALS

Indonèsia eleva a 1.200 els morts i encara tem que la llista creixi més

Accepta ajuts a nivell internacional arran del terratrèmol i el tsunami de divendres

Diverses persones busquen els seus familiars entre les víctimes en una comissaria a Palu, Indonèsia.

Diverses persones busquen els seus familiars entre les víctimes en una comissaria a Palu, Indonèsia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els terratrèmols i el posterior tsumani que van colpejar divendres passat l’illa d’Indonèsia de Cèlebes han provocat ja almenys 1.203 persones mortes, segons l’últim balanç ofert ahir per l’Equip d’Acció Ràpida (ACT).

“El nombre de morts ha arribat als 1.203”, va informar ahir el vicepresident de l’ACT, Insan Nurrohman. Segons va especificar, el major nombre de víctimes ara per ara es va registrar al barri de Petobo, a Palu, “que va quedar arrasat i reduït a runa pel tsunami”. En total, aquí s’han comptabilitzat 700 víctimes mortals.

No obstant, Insan va deixar clar que es tem que el balanç de morts continuï augmentant ja que encara hi ha nombrosos desapareguts, entre els quals 61 estrangers, i 540 ferits greus que estan ingressats en diversos hospitals.

El president d’Indonèsia, Joko Widodo, va anunciar ahir que el país acceptarà ajuda a nivell internacional per respondre a la tragèdia, després de visitar diumenge la zona devastada.

Per altra banda, a la zona afectada la situació és desesperada. Segons va informar el diari Jakarta Post, alguns supervivents van interceptar camions amb ajuda d’emergència i els van saquejar, ja que fa diversos dies que no tenen menjar ni beure. Els agents desplegats a la zona són incapaços de contenir la multitud desesperada.

A més, durant el cap de setmana es van produir saquejos a gasolineres, joieries i caixers automàtics, per la qual cosa la policia va donar ordres de disparar contra aquells que duguin a terme saquejos. “No hi ha cap justificació per saquejar, tothom està afectat pel desastre”, va denunciar el ministre de l’Interior, Tjahjo Kumolo.

El Govern japonès va emetre ordres d’evacuació a més de 700.000 llars al sud i l’oest del Japó, i més de 300.000 habitatges van patir talls d’electricitat durant el pas del tifó.

Un tifó deixa dos morts i 84 ferits al creuar el Japó

El tifó Trami va deixar almenys dos morts i vuitanta-quatre ferits al travessar el Japó, on també va provocar la suspensió de centenars de vols i serveis de tren, talls elèctrics i evacuacions en zones que encara s’estan recuperant dels efectes causats pel Jebi, que va colpejar el país el mes passat.

tracking